“Han Solo” će ostati u porodici “Star Wars-a”

Solo će ostati u porodici Star Warsa s veteranskim franšiznim kompozitorom John Willamsom koji je postavio temu za samostalni film o Han Solou, koji će biti objavljen 25. Maja. To će biti Willamsov deveti zadatak.

Williams je otkrio svoju umješanost u Solou: Star Wars priči tokom njegovog intervjua s Varieryom o njegovom trenutnom učešću u Star Wars: The Last Jedi. “Trenutni plan je da pišem temu za Han Solo, a John Powell će napisati ostale materijale, što će sjajno uraditi”, rekao je Williams.

Powell je najavljen kao glavni kompozitor za Solo još u julu. “Njegov zadatak je nešto zbog čega sam vrlo sretan”, dodaje Williams. “Ono što ću učiniti je ponuditi ovo Johnu i [režiseru] Ronu Howardu, a ako su sve strane zadovoljne s njim, onda ću biti sretan. … John [Powell] će završiti materijal. Napisat će sve ostalo teme i sve ostale materijale, a ja ću biti jako nestrpljiv da ih čujem”.

Williams je napisao teme za svih osam glavnih filmova “Star Wars”, osvajajući Oskara za original 1977 i nominacije za tri od ostalih sedam. Raniji samostalni Star Wars, 2016. Rogue One, napisao je Michael Giacchino.

U novom filmu, Aiden Ehrenreich će igrati mladog Han Soloa, omiljenog lika kojeg je do sada igrao Harrison Ford u originalnoj trilogiji, a zatim ponovo u 2015. The Force Awakens.