Vijesti

Snoop Dogg najavljuje novi projekat

Snoop Dogg je predstavio pjesmu “Big Subwoofer” koju izvodi Mount Westmore. Pjesma je ujedno i najava za predstojeće studijsko izdanje pod nazivom “Snoop Dogg Presents: The Algorithm”.

Mount Westmore je grupa sastavljena od četiri legendarna repera, a to su: Snoop Dogg, Ice Cube, E-40 i Too Short. “The Algorithm” je projekat koji se sastoji od muzičara iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti izdavačke kuće Def Jam.

Snoop, koji je njihov kreativni konsultant, je zadao sebi cilj čija je svrha promjena trenutnog stanja muzičke industrije i onoga što slušamo. On smatra da će vraćanjem osjećanja u muziku to i postići.

“Mnogo talentovanih ljudi je radilo na ovom albumu koji sadrži toliko različitih stilova muzike, jednostavno razbija algoritam. Postojeći nam govori kako da repujemo, kako da zvučimo, ali nam ne govori kako treba da se osjećamo. Moja verzija će vam pružiti osjećanje, a ne zvuk”, rekao je.

Ovaj umjetnik je više od dvije decenije nezaustavljiva sila muzičke industrije. Objavio je 19 studijskih izdanja koja su prodata u više od 40 miliona primjeraka širom svijeta. S obzirom na to da je poznat kao inovator u svijetu zabave, sa nestrpljenjem se očekuje šta će novi projekat donijeti.