Filmske vijestiVijesti

Snimanje nastavka filma ‘IT’ počinje ovog ljeta

IT 2 počinje sa snimanjem ovog ljeta, potvrdio je to za IndieWire producent Roy Lee.

Iza filma ‘It‘ stoje produkcijske kuće Warner Bros. i New Line Cinema, a snimanje nastavka filma počinje u julu u Torontu, na lokaciji na kojoj je sniman i prvi dio filma.

Jessica Chastain (glumica koja je bila kandidat za Oscara) glumiće u filmu odraslu Beverly, što će biti njena druga saradnja sa režiserom Andy Muschietti, prethodno je glumila u njegovom debitantskom filmu ‘Mama‘. Sophia Lillis prošle godine glumila je ovog lika.

Scenario za film ‘It 2’ napisao je Gary Dauberman, ponovo ga režira Muschietti, a premijera filma je zakazana za septembar 2019. godine. Očekuje se da će se Bill Skarsgård vratiti ulozi klovna Pennywise-a.

It‘ je debitovao prošle godine u septembru i zaradio je 123.1 milion dolara tokom prvog vikenda, što je najveća zarada ikada koju je ostvario jedan film u septembru, kao i za sve premijere u jeseni, kao i za sve horore ikada.

Film je širom svijeta zaradio više od 700 miliona dolara.

U filmu ‘It’ glumili su Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer i Nicholas Hamilton.