Snimanje filma ‘John Wick 3’ moglo bi početi krajem ove godine


Mnogo prije nego se ‘John Wick: Chapter 2‘ uopšte pojavio u kinima, režiser Chad Stahelski otkrio je da je Lionsgate tražio od njega da počne da traži ideje za John Wick 3. Režiser je potvrdio da će Ian McShane i Lance Reddick reprizirati svoje uloge, zajedno sa Keanu Reeves-om u glanom ulozi.
Dok je davao intervju za medije povodom puštanja filma John Wick: Chapter 2 za kućnu verziju, režiser Chad Stahelski otkrio je da je trenutno na polovini scenarija.

“Da. Trenutno smo na polovini scenarija. Sada sve ovisi od toga koliko brzo možemo svi da se okupimo. Ali pretpostavljam da ako ne uspijemo do kraja godine (da počnemo sa snimanjem filma), onda sigurno početkom naredne godine.”

Na prvom John Wick filmu radili su zajedno Chad Stahelski i David Leitch. Chad Stahelski režirao je John Wick: Chapter 2 , a David Leitch je uradio nadolazeći film ‘Atomic Blonde‘, koji počinje da se prikazuje u kinima od 28 jula.

Oba režisera imaju izuzetno iščekivane projekte na kojima trenutno rade: Chad Stahelski radi na reboot verziji filma Highlander, a David Leitch počinje snimati film Deadpool 2.

Ukoliko snimanje filma počne do kraja ove godine, David Leitch mogao bi biti dostupan, nakon snimanja filma Deadpool 2, ali nije još uvijek potvrđeno kada tačno počinje snimanje filma Highlander.

Chad Stahelski otkrio je da ima odličnu ideju šta bi se moglo dešavati u filmu John Wick 3, koji ne mora nužno biti veliki film, ali će dublje da uđe u svijet ovog filma.

Nakon što se drugi dio filma pojavio u kinima, Keanu Reeves je otkrio da treći dio filma nastavlja tamo gdje je završio drugi dio, prikazujući njegovog lika kako pokušava da pobjegne iz New Yorka.

Na kraju drugog dijela Winston informiše John-a da je na cijelom svijetu raspisana nagrada za njegovu glavu, iznos je uduplan, a John je izbačen iz Continental-a i nema više njegovu zaštitu, privilegije ni resurse. Ipak, Winston je odgodio početak lova na Johna za sat vremena, davajući tako Johnu kakvu-takvu prednost i vrijeme da pobjegne…

Lionsgate još uvijek nije odredio vrijeme kada će se Jonh Wick 3 pojaviti u kinima.
U martu smo saznali da i Samuel L. Jackson želi da se udruži u John Wicku 3 sa Keanu Reeves-om i Laurence Fishburne-om, a navodno je glumac izjavio da će uraditi sta god treba samo da se pojavi u ovom filmu.
Ukoliko snimanje ne počne krajem ove ili početkom naredne godine, onda ćemo sigurno da saznajemo kako su se u filmu pojvaili novi likovi i novi glumci ….