Snimanje “Avatara” nastavlja se sljedeće sedmice na Novom Zelandu

Veliki holivudski režiser James Cameron odlučio je nastaviti snimanje “Avatara”, te je najavio da se snimanje nastavlja na Novom Zelandu, prenose strani mediji.

Iako su mnoga snimanja zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, producenti “Avatara” odlučili su nastaviti snimati iduće sedmice.

“Naš set je spreman i veoma smo uzbuđeni jer od iduće sedmice snimamo na Novom Zelandu”, napisao je producent Jon Landau na svom Instagramu u petak.

Bit će ovo prvi film čije je snimanje nastavljeno nakon pandemijske krize, prenosi Variety, a u svemu ovome veliku ulogu igra činjenica da je Novi Zeland odlično reagovao na novonastalu krizu. Situacija je sada mirna i mnoge filmske i televizijske ekipe dobile su zeleno svjetlo i nastavile snimati na raznim lokacijama širom Novog Zelanda.

“Avatar 2” trebao bi biti premijerno prikazan 17. decembra 2021. godine. Prema informacijama koje prenose strani mediji, Cameron trenutno snima četiri nastavka unakrsno. Treći, četvrti i peti dio Avatara bit će prikazani u decembru 2023., 2025. i 2027. godine.