Snima se film prema romanu “The Light We Lost” autorice Jill Santopolo

Roman “The Light We Lost” autorice Jill Santopolo će biti “pretvoren u film”. Ljubavna priča koja proizilazi iz tragedije 9. septembra o paru koji se upoznaje na Columbia University-u i to jutro oboje odlučuju da žele njihov život učiniti bitnim.

“Zahvaljujući svom izuzetnom jedinstvenom glasu, Jill je oživjela epsku ljubavnu priču. Njen debitantski roman nas je odveo na napetu emicionalnu vožnju sa preokretima i okretima koji su nas bukvalno doveli do suza. Oduševljeni smo što radimo zajedno sa njom kako bi ovu izuzetnu priču oživjeli na velikim ekranima”, rekao je Jerou-Tabak.

Lewis je producirao 16 filmova. Zaslužan je za Oscar i Grammy nominovani Warner Bros film “August Rush”, “Robin Hood: Prince of Thieves (sa Morgan Creek-on)” i svjetski blockbuster “Backdraft”.

Lewis i Southpaw su nedavno producirali intergalaktičku ljubavnu priču STX-a “Space Between Us” sa Gary Oldmanom, Asa Butterfield, Carla Gunigo, i Britt Robertson. Takođe su producirali i romantičnu komediju “Some Kind of Beautiful” sa Pierce Brosman-om i Salma Hayek.