Snima se film o kraljevskoj porodici

kraljevska-porodica-1382717862-17958

Britanska televizijska mreža BBC2 snima dramu o kraljevskoj porodici po nazivu “Kralj Čarls III”, a uloge su već podeljene.

Naime, ova futuristička historijska drama bazirana je na scenariju Marka Bartleta pod istim imenom, za koju je pisac dobio prestižnu nagradu Olivije.

Drama prati život kraljevske porodice nakon smrti kraljice Elizabete II, gdje Princ Čarls dolazi na prijesto, a posebna pažnja u ovom TV ostvarenju biće posvećena likovima prinčeva Vilijama i Harija, kao i vojvotkinje od Kembridža – Kejt Midlton.

Čast, da glumi jednu od najpopularnijih žena u Velikoj Britaniji Kejt Midlton pripala je relativno nepoznatoj tridesetčetvorogodišnjoj glumici Šarloti Rajli, koja prije nije ima neke zapaženije uloge tako da se misli da je ovu ulogu dobila zahvaljujući sličnosti sa vojvotkinjom od Kembridža.

123

Dok će princa Vilijama igrati glumac Oliver Kris, poznat po ostvarenju “Green Wing”, a Harija će glumiti Ričard Gulding.

Glavnu rolu, princa Čarlsa, igraće Tim Pigot-Smit, a njegovu suprugu Kamilu, vojvotkinju od Kornvola – Margo Lester.

Inače, predstava pod istim nazivom se već nekoliko godina igra u Londonskim pozorištima, i to s Timom u glavnoj ulozi. Glumac je izjavio da rola princa Čarlsa predstavlja vrhunac njegove karijere i da se nada da će film biti podjednako uspešan kao i predstava.