Snima se film o borbi između Forda i Ferrarija

James Mangold radi na svom novom projektu, priči o borbi dizajnera u Fordu i Ferrariju kako bi jedan od njih imao titulu najbržeg trkaćeg automobila na svijetu, prenosi Variety.

Film će se snimati prema istinitim događajima i pratit će ekscentričnu, odlučnu ekipu američkih inženjera i dizajnera, na čijem su čelu bili vizionar Carroll Shelby i vozač Ken Miles, koje je angažirao Henry Ford II s ciljem da naprave u potpunosti novi automobil koji bi mogao pobijediti vječno dominantni Ferrari na poznatom takmičenju u Le Mansu 1966. godine.

Ford vs Ferrari, je u planu studija 20th Century Fox koji stoji iza Mangoldovih hitova Logan i Wolverine. Mangold je povezan s još jednim Foxovim filmom, kriminalističkim trilerom The Force koji je planiran za mart sljedeće godine.

Mangold bi dakle trebao režirati film o borbi Forda i Ferrarija dok bi scenarij trebali napisati braća Jez i John-Henry Butterworth koji su surađivali na filmovima Edge of Tomorrow i Fair Game. Jedan izvor tvrdi da su Mangoldovi favoriti za glavne uloge Christian Bale kao Ken Miles i Matt Damon kao Caroll Shelby. Film zasad nema ime već se vodi pod nazivom Untitled Ford vs. Ferrari Project.

Fox je već ranije imao plan napraviti sličan film i to prema knjizi Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans, ali u međuvremenu su prava na knjigu pripala Legendary Entertainmentu koji će napraviti televizijsku seriju.