Snežana Savić u monodrami glumi Jovanku Broz

Glumica i pjevačica kaže da je pred njom najveći izazov u karijeri dugoj više od tri decenije i obaveza da vjerno dočara lik žene koja je u stopu pratila Josipa Broza Tita.

– Dosta ličim na nju. Oduvijek sam željela da tumačim tu ulogu, to je ozbiljan zadatak – kaže glumica o monodrami „Ja, Jovanka Broz“.

U monodrami ispovijesti „Ja, Jovanka Broz“, scenariste i reditelja Milana Šarca, nekadašnju prvu dama igrat će Snežna Savić.

– Mi smo još na samom početku rada. Nekako je previše rano da se toj predstavi posvećuje neki prostor i daje toliki publicitet, mada je riječ o vrlo značajnoj temi. Oduvijek sam željela da tumačim tu ulogu, nema glumice koja takav izazov ne bi prihvatila. To je veliki glumački zadatak i vrlo delikatna rola. Pokušat ćemo da to uradimo na pravi način i da to bude na ponos – objašnjava glumica.

Snežana naglašava da je novi angažman dobila po preporuci.

– Uloga mi je povjerena na inicijativu Filipa Davida i veoma mi je drago što su se sjetili mene. Dosta fizički ličim na Jovanku. Moj izgled je klasičan, a svakako bi mogla da je igra i žena koja uopće nema fizičke sličnosti. Mi glumci uvijek strepimo i kada je riječ o manje zahtjevnih rolama – iskrena je Snežana.

Naime, Tito i Jugoslavija našoj proslavljenog glumici ostat će u lijepoj uspomeni.

– Jovanka je obilježila jedno vrijeme vladavine „najvećeg sina naroda i narodnosti“. Bila je tragična ličnost. Nikad je nisam upoznala, iako mi je bila želja. Bila je omiljena u narodu ne samo zbog svoje ljepote nego i držanja – zaključuje glumica.

Monodramu „Ja, Jovanka Broz“ publika će moći vidjeti početkom marta. Milan Šarac, scenarista i reditelj, u profesionalnu biografiju upisao je dokumentarce o Radošu Novakoviću, Miri Trailović, Zoranu Radmiloviću, Miri Stupici…