Smrt slavne glumice i njenog supruga i dalje intrigira svijet

Prije deset godina svijet je šokirala vijest da je glumica Brittany Murphy umrla u 32. godini, a samo pet mjeseci kasnije, na identičan način, u istoj prostoriji, umro je i njen muž.

Majka i suprug čuvene holivudske ljepotice pronašli su Brittany Murphy kako bez svijesti leži u kupatilu njenog doma na Beverli hilsu. Ispostavilo se — i bez znakova života. Ubrzo nakon njene smrti, utvrđeno je da je uzrok smrti upala pluća u kombinaciji s anemijom i upotrebom različitih lijekova.

Činilo se da je sve jasno, a onda je pet mjeseci kasnije iz ove losangeleske vile stigla još jedna vijest: Britanin suprug Simon Mark Monjack pronađen je mrtav u istoj toj prostoriji. Razlog smrti bio je identičan kao u slučaju njegove pokojne supruge: upala pluća i anemija.

To su tragične slučajnosti — rekao je komandant losangeleske policije Endru Smit.

Otac slavne glumice godinama je tvrdio da je njegova ćerka zapravo ubijena. Nakon što je i on preminuo, borbu da to dokaže nastavio je njegov sin i Britanin polubrat Toni Bertoloti. Kako je istakao u intervjuu za Mail Online, Britani je izgledala kao zdrava devojka, a posebno mu smeta to što je umrla dok su njena majka i suprug bili pored nje i nisu je odvezli u bolnicu, koja se nalazila blizu kuće.

Mislim da je ona ubijena. Ko ju je ubio? Nije umrla prirodnom smrću — jasan je.

Strani mediji dodaju da je glumičina majka Šeron ukazivala na prisustvo toksične buđi u pomenutoj kući, ali su mrtvozornici isključili ovaj faktor kao mogući uzrok smrti.

Kako polubrat Marfijeve dodaje, on veruje da je ova misterija povezana s velikim dugom koji je njen suprug Sajmon imao jer je loše vodio svoje poslove. Navodno je imao šestocifreni dug, a njen polubrat tvrdi da su Britani mnogi posmatrali samo kao način da dođu do novca, kao i da je pojedinima više vredela mrtva nego živa.

Morate da gledate ko skuplja novac. Ne znam. Svaki put kad se njen film emituje, neko dobija pare. Ko ima novac, taj zna istinu — zaključio je on. 

Oko Britani je bila grupa od 15-30 ljudi i reći ćete mi da niko ne zna ništa? Šalite li se? Kada bih imao novca da pravilno istražim njenu smrt, sve bih ih obišao, ali oni ne bi ni pričali sa mnom.