Vijesti

Slavni koji su umrli od Corone do sada

Svaki dan u medijima dobijamo informacije o porastu oboljelih od Coronavirusa, ali na žalost do sada je dosta ljudi izgubilo bitku za život sa ovom opakom bolešću, a među ljudima koji su umrli ima i slavnih ličnosti.

John Prine

John Prine, legenda američke muzike i jedan od najpoznatijih i najuticajnijih tekstopisaca, umro je od posljedica virusa korona. Imao je 73 godine. U bolnicu je primljen 26. marta sa simptomima COVID-19, a umro je nekoliko dana kasnije.

Hilary Heath

Hilary Heath je bila filmska i pozorišna glumica koja se proslavila u filmu Orkanski visovi, a umrla je u 74. godini od zaraze koronavirusom u Velikoj Britaniji. Još uvijek nije poznato je li glumica imala nekih ozbiljnijih bolesti.

Jay Benedict

Američki glumac Jay Benedict koji će ostati zapmćen po ulogama u brojnim filmovima i TV emisijama od “Aliensa” do “Emmerdalea” umro je u 68. godini usljed komplikacija izazvanih koronavirusom

Andrew Jack

Glumac Andrew Jack, najpoznatiji po ulozi Caluana Ematta u filmu “Ratovi zvijezda” umro je u 76. godini od posljedica koronavirusa. Jack je umro od posljedica komplikacija bolesti Covid-19, a njegova supruga nije mogla biti uz njega u trenutku smrti jer se nalazi u karanteni u Australiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)