Slavni glumci koji su sve izgubili i proglasili bankrot

Brendan Fraser

Glumac koji nikad nije bio bez posla i za kojeg se govorilo da mjesečno zarađuje 200.000 dolara, ipak je bio primoran da proglasi bankrot. Uz nadoknadu za menadžere i plaćanje alimentacije u iznosu od 75.000 dolara, njegov račun nije dugo izdržao.

Burt Reynolds

Tokom 1970-ih godina glumac je trošio novac kao da će vječno trajati. Međutim, nakon nekoliko loših poslovnih poteza, i skupog razvoda od Loni Anderson, završio je u dugu od 10 miliona dolara.

Chris Tucker

Tri godine nakon što je proglašen najplaćenijim glumcem Hollywooda 2007. godine, za ulogu u filmu ‘Rush Hour 3’, Chris Tucker nije mogao da skine IRS (Službu unutrašnjih prihoda) sa leđa, koji su mu tražili 11 miliona dolara koje je dugovao za porez. Jedini način da se to uradi bilo je da proda svoje dvije vile na Floridi i jednu u Los Anđelesu.

Gary Busey

1988. godine ekscentrični glumac je doživi ekstremnu povredu glave u nesreći koju je izazvao motocikl, što ga je od tada ostavilo da se bori za zdravlje. Dugotrajni efekti, uključujući kancerogeni tumor, povećali su ogromne ljekarske račune i doprinijeli njegovom dugu od preko milion dolara.

Lena Headey

Kada ste zvijezda serije ‘Game of Thrones’ onda se misli da ćete moći da priuštite sebi namirnice i platite svoje račune za komunalije, ali kada ste uhvaćeni u grozan razvod i bračnu parnicu, onda stvari izgledaju potpuno drugačije. Glumica je tvrdila da je u jednom momentu imala 5 miliona dolara na računu, ali je zapala u takve dugove da je morala prodati svoju kuću kako bi stala na noge.

Natasha Lyonne

Nakon nekoliko problema sa zakonom i raznim zdravstvenim problemima, uključujući hepatitis C i uništena pluća, zvijezda filma ‘American Pie’ završila je na ulicama. Nedavno je počela da oporavlja svoju glumačku karijeru sa ulogom u Netflix-ovoj seriji ‘Orange je New Black’.

Nicolas Cage

Glumac je dugovao 14 miliona dolara poreza, te je tvrdio kako će da plati svaki dolar. Kako je to izveo: rasprodao je bezbrojne vile, dvorce, avione, jahte i automobile, te potrošio svih 150 miliona dolara koje je zaradio tokom svoje akrijere.

Sinbad

Glumac i komičar tvrdi da nikada nije živio bez novca, ali teško je u povjerovati jer je dva puta proglasio bankrot. Drugi put je dugovao 11 miliona dolara, od kojih je 8 miliona dugovao IRS-u (Službi unutrašnjih prihoda).

Stephen Baldwin

Najmlađi Baldwin podni je zahtjev za bankrot 2009. godine, nakon što su mu se dugovi nagomilani od hipoteka, kreditnih kartica i poreza.

Zsa Zsa Gabor

Sa sedam brakova iza sebe pomislili biste da su razvodi uzrok bankrota glumice. Međutim, u pitanju je tužba za klevetu i odšteta od dva miliona dolara koje je morala da plati Elki Sommer.

Wesley Snipes

Ovaj akcijski glumac je izgradio odličnu karijeru, ali nije jasno gdje je potrošio sav novac. Sigurno nije na porez, jer je 2006. godine optužen za utaju poreza. Za šest godina morao je da plati 12 miliona dolara poreza i provesti tri godine u zatvoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *