mix

SkyShowtime najavljuje čitav niz novih hit filmova i ekskluzivnih serija koje stižu krajem ove i tokom 2024.

Već drugu godinu SkyShowtime je dom za gotovo 50 % najprofitabilnijih holivudskih filmskih ostvarenja – više od ijednog drugog streaming servisa na tržištima koje pokriva – uključujući spektakularni animirani The Super Mario Bros. Movie vrijedan milijardu dolara.

Nakon manje od godinu dana od inicijalnog pokretanja u nordijskim zemljama, te nakon svega šest mjeseci od predstavljanja na preko 20 evropskih tržišta, SkyShowtime se već može pohvaliti impresivnom i sve dužom listom premijera filmova i ekskluzivnih serija.

Kao dom novih filmskih ostvarenja s velikih ekrana, kako iz studija Paramount Pictures, tako i iz Universal Pictures, SkyShowtime će premijerno prikazivati, krajem ove i tokom naredne godine, još više najuspješnijih filmskih naslova, a već je na putu da u ponudi na svom servisu ima 50 % najprofitabilnijih filmova iz kino dvorana iz 2023.

Uz to, SkyShowtime Pay One naslovi predstavljaju 50 % najboljih holivudskih filmova s velikih ekrana iz 2022. Veliki hitovi iz 2022. koji su još uvijek na raspolaganju za streaming na SkyShowtime servisu uključuju: Top Gun: MaverickJurassic World DominionMinions: The Rise of Gru. SkyShowtime svojim korisnicima nudi neke od najboljih filmskih ostvarenja iz Hollywooda.

Premijere u septembru:

 • Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves je film prepun akcije koji bogati svijet ove legendarne igre prenosi na veliki ekran. U glavnim ulogama su Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head i Hugh Grant.

 • Poker Face, hit serija s odličnim recenzijama kritičara, svoju premijeru ima u septembru kao SkyShowtime Original. Za nagradu Emmy® nominovana Natasha Lyonne igra ulogu Charlie, koju krasi izvanredna sposobnost da prepozna kad neko laže. Ona krene na put u svojoj Plymouth Barracudi i sa svakim zaustavljanjem susreće nove likove i neobične zločine koji je prosto mame da ih riješi. 
 • Codename: Annika, SkyShowtime Original serijaje krimi drama finsko-švedske produkcije. Priča se vrti oko finske istražiteljice krivotvorenih umjetnina, Emme, koja je na tajnom zadatku ubacivanja u jednu aukcijsku kuću u Štokholmu i istraživanja povezanosti te firme s ozloglašenim peračem novca znanim po imenu Blanko. Kako je ne bi razotkrili, Emma se odluči za tajni identitet Annike, temperamentne i vatrene članice visokog društva koja živi za raskalašene zabave, droge i alkohol i zapravo je sušta suprotnost hladnokrvnoj, smirenoj i pribranoj Emmi. Međutim, da bi postala Annika, Emma se mora suočiti sa sjećanjima iz svoje prošlosti koju uporno pokušava da zaboravi. 

Premijere u oktobru:

 • The Family Stallone, nova dokumentarna serija koja u glavnim ulogama prati Sylvestera Stallonea, nominovanog za nagradu Oscar®, njegovu suprugu Jennifer Flavin Stallone i tri kćerke Sophiu, Sistine i Scarlet, nudeći mjesto za stolom jedne od najpoznatijih holivudskih porodica.  Gledaoci će dobiti priliku da prate Stallonea u najvećoj ulozi njegovog života: ulozi tate.

 • Special Ops: Lioness je serija inspirisana stvarnim vojnim programom u SAD-u i prati Joe (Zoe Saldaña) dok pokušava da se ostvari kako u ličnom, tako i u profesionalnom životu, na vrhu CIA-ine oštrice u ratu protiv terorizma. Program Lioness, na čijem čelu se nalaze Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) i Donald Westfield (Michael Kelly), u svoje redove upisuje agresivnu Cruz (Laysla De Oliveira), nekadašnju marinsku diverzanticu, i šalje je na tajni zadatak rame uz rame s Joe – pravo među mešetare moći terorizma na državnom nivou, a sve to u naporima koje poduzima CIA da spriječi još jedan 11. septembar. Serija će biti dostupna za streaming ekskluzivno na svim SkyShowtime tržištima u oktobru.
 • Fleeting Lies, španska SkyShowtime Original serija će biti dostupna za streaming u novembru. Mjesec dana prije svog vjenčanja i neposredno prije nego što je imenuju za direktoricu kompanije, Lucíu (Elena Anaya) iznevjeri Santi (Quim Gutiérrez), njen rival koji je također ciljao na tu poziciju. Lucía zbog toga biva optužena za industrijsku špijunažu i dobija bezuvjetni otkaz. Iznenada Lucíjin život i budućnost postaju neizvjesni i ona se nađe pred ogromnom dilemom: kako da dokaže svoju nevinost i izbjegne zatvorsku kaznu.  Lucía će krenuti stranputicom nezakonitih aktivnosti kako bi nastavila izdržavati svoju porodicu, sve vrijeme skrivajući od njih šta se desilo. Laži će postajati neodrživije, a njen život sve komplikovaniji.
   

Premijere u novembru:

 • Frasier, trijumfalni povratak kultne humorističke serije, stiže na SkyShowtime. U glavnoj ulozi, kao i u onoj izvršnog producenta, ponovo se našao Kelsey Grammer, a u novim epizodama serije priča prati Frasiera Cranea (Grammer) u narednom poglavlju njegovog života nakon što se vrati u Boston, Massachusetts, gdje ga čeka suočavanje s novim izazovima, uspostavljanje novih veza i konačno ispunjenje jednog ili dva stara sna. Frasier se vratio! Uz Grammera, glumačka postava ove nove serije uključuje Jacka Cutmore-Scotta kao Frasierovog sina Freddyja; Nicholasa Lyndhursta kao Frasierovog starog drugara s koledža koji je sada univerzitetski profesor Alan; Toks Olagundoye kao Oliviu, Alanovu kolegicu i šeficu odsjeka za psihologiju na univerzitetu; Jess Salgueiro kao Freddyjevu cimerku Eve; te Andersa Keitha kao Frasierovog nećaka Davida.
 • Dreamland je srčana drama o tajnama, lažima, ljubavima i aspiracijama u porodici koju čine četiri sestre. Smještena u suncem okupanom britanskom primorskom gradiću Margate, ova crna komedija predstavlja istraživanje odnosa među nekoliko generacija žena i njihove (donekle disfunkcionalne) porodične dinamike. Najstarija sestra Trish (Freema Agyeman) je po treći put u drugom stanju s njezinim partnerom Spenceom (Kiell Smith-Bynoe). A ovoga puta ona je čvrsto odlučila: bit će djevojčica. Njezine dvije sestre Clare (Gabby Best) i Leila (Aimee-Ffion Edwards), uz njihovu mamu (Frances Barber) i baku, legendu čitavog gradića Margate (Sheila Reid), pružaju joj podršku, „manifestujući” malenu curicu na Trishinom „mani-festivalu”. Ali kad se četvrta sestra Mel (Lily Allen) neočekivano vrati u njihov život, njezin povratak prijeti da uzdrma ravnotežu čitave porodice. Kuc-kuc na vrata i od njihovog „Dreamlanda” ni traga ni glasa…
 • Renfield, savremena priča o čudovištu, pripovijeda o odanom ali izmučenom slugi Drakule, najnarcisoidnijeg gospodara u istoriji.  Hvaljen od kritičara zbog svog humorističkog tona i glumačkih izvedbi, ovaj film u glavnoj ulozi predstavlja Nicholasa Houlta, a u sporednim Awkwafinu, Shohreh Aghdashloo i Oscarom® nagrađenog Nicholasa Cagea kao Drakulu. 
 • The Super Mario Bros. Movie, najgledaniji animirani blockbuster iz kino dvorana, čiju režiju potpisuju Aaron Horvath i Michael Jelenic,također stiže u oktobru. Glasove za glavne likove posuđuju Chris Pratt, Charlie Day, Seth Rogen, Jack Black i Anya Taylor-Joy. Zasnovan na svijetu Nintendo Super Mario video igara, ovaj film gledaoce poziva u živopisan, uzbudljiv i potpuno novi univerzum koji ne nalikuje ničemu dosad stvorenom, u komediji koja pršti akcijom. 

Premijere u decembru:

 • Lawmen: Bass Reeves, nova antologijska serija izvršnih producenata Taylora Sheridana, nominovanog za nagradu Oscar®, i Davida Oyelowoa, nominovanog za nagradu Emmy®, stiže ekskluzivno na SkyShowtime. U glavnim ulogama predstavljajući Oyelowoa, Lauren E. Banks, Demi Singleton, Forresta Goodlucka, Barryja Peppera, Donalda Sutherlanda, počasnog dobitnika nagrade Oscar®, te Dennisa Quaida, nominovanog za nagradu Emmy®, sezona od osam epizoda će razotkriti neispričanu priču najlegendarnijeg predstavnika zakona na starom zapadu: Bassa Reevesa (Oyelowo). Ova originalna serija prati Reevesov životni put i uspon od ropstva do predstavnika zakona kao prvog američkog saveznog šerifa crne boje kože zapadno od Mississippija. Iako je tokom svoje karijere uhapsio više od 3000 prestupnika, težina njegove značke je bila pozamašna, i on se hrvao s njenom moralnom i duhovnom cijenom po njegovu voljenu porodicu.
 • Transformers: Rise of the Beasts će također biti dostupan za streaming pred prazničnu sezonu.Film gledaoce odvodi na avanturu iz ’90-ih s Autobotima po cijelom svijetu i predstavlja jednu čitavu novu klasu Transformersa – Maximale – koji im se pridružuju kao saveznici u bitci za Zemlju koja je u toku.  

Početkom 2024. za pretplatnike SkyShowtime servisa stiže još sjajnih hit filmova ravno iz kino-dvorana, kao i ekskluzivnih serija, uključujući: 

 • Pored toga, The Curse, SkyShowtime Original serija, udružuje nekoliko žanrova dok istražuje kako jedna navodna kletva poremećuje odnos tek vjenčanog para dok pokušavaju začeti dijete, a također su i glavni učesnici svoje nove emisije za uređenje doma. U glavnim ulogama se pojavljuju dobitnica Oscara® Emma Stone, Nathan Fielder i Benny Safdie. U gostujućim ulogama se pojavljuju Barkhad Abdi, nominovan za nagradu Oscar®, Corbin Bernsen, nominovan za nagradu Emmy®, te Constance Shulman. Produkciju serije THE CURSE potpisuje A24, dok su njeni kreatori i izvršni producenti Benny Safdie i Nathan Fielder, koji je također i režiser serije. Palicu izvršnog producenta drži i Emma Stone, rame uz rame s Daveom McCaryjem i Ali Herting, ispred njihove produkcijske kuće Fruit Tree. I Josh Safdie je izvršni producent serije. Serija će također stići na platformu u 2024.

Generalni direktor kompanije SkyShowtime Monty Sarhan kaže: „Manje od godine dana je prošlo od pokretanja SkyShowtime servisa i već se možemo pohvaliti impresivnom lepezom izvanrednog sadržaja. Od najnovijih holivudskih hitova i ekskluzivnih serija svjetskog glasa do naših lokalnih originalnih filmskih ostvarenja, SkyShowtime svojim korisnicima širom Evrope nudi nevjerovatan odabir najbolje zabave na svijetu. A uz još spektakularniji sadržaj koji nam stiže u 2024. SkyShowtime će nastaviti da nudi sjajnu zabavu po sjajnoj cijeni.” 

Budući da SkyShowtime prikazuje na hiljade sati najkvalitetnije zabave za cijelu porodicu, njegovi pretplatnici imaju pristup novim i ekskluzivnim serijama, originalnim filmskim ostvarenjima pod njegovim brendom, nagrađivanim filmovima, sadržaju za djecu i porodicu, te čitavoj filmoteci kultnih naslova iz Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios i Peacock – i sve to na jednom mjestu.SkyShowtime je dostupan u Albaniji, Andori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Hrvatskoj, na Kosovu, u Mađarskoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Španiji i Švedskoj. 

Usluga SkyShowtime je dostupna korisnicima bez posrednika putem SkyShowtime aplikacije na Apple iOS-u, tvOS-u, Android uređajima, Android TV-u, Google Chromecast-u, LG TV-u, Samsungu, te putem internet stranice: www.skyshowtime.com. Mjesečna pretplata na SkyShowtime iznosi 6,99€ (bez reklama), uz sedmodnevni probni period – otkaži bilo kada. 

Za više detalja molimo posjetite:

Internet stranica: www.skyshowtime.com
Redakcija: https://corporate.skyshowtime.com
LinkedIn: www.linkedin.com/company/skyshowtime
Twitter: www.twitter.com/SkyShowtime 

Kontakt
SKY TEAM PR
[email protected]
[email protected]

Codename: Annika

Datum početka emitovanja: 30. septembar

Codename: Annika, SkyShowtime Original serijaje krimi drama finsko-švedske produkcije. Priča se vrti oko finske istražiteljice krivotvorenih umjetnina, Emme, koja je na tajnom zadatku ubacivanja u jednu aukcijsku kuću u Štokholmu i istraživanja povezanosti te firme s ozloglašenim peračem novca znanim po imenu Blanko. Kako je ne bi razotkrili, Emma se odluči za tajni identitet Annike, temperamentne i vatrene članice visokog društva koja živi za raskalašene zabave, drogu i alkohol i zapravo je sušta suprotnost hladnokrvnoj, smirenoj i pribranoj Emmi. Međutim, da bi postala Annika, Emma se mora suočiti sa sjećanjima iz svoje prošlosti koju uporno pokušava da zaboravi. 

Dreamland

Datum početka emitovanja: 21. novembar

Dreamland je srčana drama o tajnama, lažima, ljubavima i aspiracijama u porodici koju čine četiri sestre. Smještena u suncem okupanom britanskom primorskom gradiću Margate, ova crna komedija predstavlja istraživanje odnosa među nekoliko generacija žena i njihove (donekle disfunkcionalne) porodične dinamike. Najstarija sestra Trish (Freema Agyeman) je po treći put u drugom stanju s njezinim partnerom Spenceom (Kiell Smith-Bynoe). A ovoga puta ona je čvrsto odlučila: bit će djevojčica. Njezine dvije sestre Clare (Gabby Best) i Leila (Aimee-Ffion Edwards), uz njihovu mamu (Frances Barber) i baku, legendu čitavog gradića Margate (Sheila Reid), pružaju joj podršku, „manifestujući” malenu curicu na Trishinom „mani-festivalu”. Ali kad se četvrta sestra Mel (Lily Allen) neočekivano vrati u njihov život, njezin povratak prijeti da uzdrma ravnotežu čitave porodice. Kuc-kuc na vrata i od njihovog „Dreamlanda” ni traga ni glasa…

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Datum početka emitovanja: 29. septembar

Šarmantni lopov i ekipa pustolova bez mnogo izgleda za uspjeh poduzimaju epsku pljačku kako bi povratili izgubljenu relikviju, ali stvari krenu opasno po zlu kada nalete na pogrešne ljude.  Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves na veliki ekran donosi bogati svijet i razigrani duh legendarne igre uloga u urnebesnoj avanturi punoj akcije. Glavne uloge tumače: Sophia Lillis, Chris Pine, Michelle Rodriguez, Daisy Head, Regé-Jean Page, Justice Smith, Chloe Coleman i Hugh Grant.

Fleeting Lies

Datum početka emitovanja: 9. oktobar

Fleeting Lies, španska SkyShowtime Original serija će biti dostupna za streaming u novembru. Mjesec dana prije svog vjenčanja i neposredno prije nego što je imenuju za direktoricu kompanije, Lucíu (Elena Anaya) iznevjeri Santi (Quim Gutiérrez), njen rival koji je također ciljao na tu poziciju. Lucía zbog toga biva optužena za industrijsku špijunažu i dobija bezuvjetni otkaz. Iznenada Lucíjin život i budućnost postaju neizvjesni i ona se nađe pred ogromnom dilemom: kako da dokaže svoju nevinost i tako izbjegne zatvorsku kaznu.  Lucía će krenuti stranputicom nezakonitih aktivnosti kako bi nastavila izdržavati svoju porodicu, sve vrijeme skrivajući od njih šta se desilo. Laži će postajati sve neodrživije, a njen život sve komplikovaniji.

Frasier
Stiže u novembru

U novim epizodama serije priča prati Frasiera Cranea (Grammer) u narednom poglavlju njegovog života nakon što se vrati u Boston, Massachusetts, gdje ga čeka suočavanje s novim izazovima, uspostavljanje novih veza i konačno ispunjenje jednog ili dva stara sna. Frasier se vratio! Uz Grammera, glumačka postava ove nove serije uključuje Jacka Cutmore-Scotta kao Frasierovog sina Freddyja; Nicholasa Lyndhursta kao Frasierovog starog drugara s koledža koji je sada univerzitetski profesor Alan; Toks Olagundoye kao Oliviu, Alanovu kolegicu i šeficu odsjeka za psihologiju univerziteta/na univerzitetu; Jess Salgueiro kao Freddyjevu cimerku Eve; te Andersa Keitha kao Frasierovog nećaka Davida.

Lawmen: Bass Reeves

Stiže u decembru

Serija Lawman: Bass Reeves će oživjeti legendarnog šerifa i prestupnike Divljeg zapada. Reeves (Oyelowo), u historiji poznat kao najveći heroj koji je pomogao u stvaranju današnje Amerike, našao se nakon Građanskog rata na poziciji federalnog šerifa u indijanskom rezervatu, uhapsivši preko 3000 najopasnijih kriminalaca bez da ga je i metak okrznuo. Lawmen: Bass Reeves je antologijska serija s budućim nastavcima koji će pratiti i ostale kultne predstavnike zakona i prestupnike koji su ostavili svoj trag u istoriji.

Poker Face

Datum početka emitovanja: 15. septembar

Poker Face, hit serija s odličnim recenzijama kritičara, svoju premijeru ima u septembru kao SkyShowtime Original. Za nagradu Emmy® nominovana Natasha Lyonne igra ulogu Charlie, koju krasi izvanredna sposobnost da prepozna kad neko laže. Ona krene na put u svojoj Plymouth Barracudi i sa svakim zaustavljanjem susreće nove likove i neobične zločine koji je prosto mame da ih riješi. 

Renfield
Stiže u novembru

U ovoj savremenoj priči o čudovištu koja prati odanog slugu Drakule, Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, serijal X-Men) igra ulogu Renfielda, kinjenog ađutanta najnarcisoidnijeg gospodara u istoriji, Drakule (dobitnik Oscara® Nicholas Cage).  Renfield je prisiljen da svom gospodaru pribavlja plijen i izvršava svaku njegovu naredbu, ma kako izopačena ona bila. Ali sada, nakon vjekova služenja gospodaru, Renfield je spreman da sazna postoji li život izvan sjene Princa Tame.  Kad bi samo mogao da odgonetne kako da okonča svoju ovisnost o drugima.

Special Ops: Lioness

Datum početka emitovanja: 30. oktobar

KreatorSpecial Ops: Taylor Sheridan, nominovan za nagradu Oscar®. Serija Lionessse zasniva na programu iz stvarnog života i prati Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), pomalo ogrubjelu ali pasioniranu mladu pripadnicu marinaca regrutovanu kako bi se priključila Lioness Engagement timu, te pomogla u rušenju jedne terorističke organizacije iznutra. Zoe Saldaña igra ulogu Joe, šefice ureda programa Lioness, koja ima zadatak da obučava, upućuje na zadatke i vodi svoje tajne operativke.

The Curse

Stiže u 2024.

The Curse, SkyShowtime Original serija, udružuje nekoliko žanrova dok istražuje kako jedna navodna kletva poremećuje odnos tek vjenčanog para dok pokušavaju začeti dijete, a također su i glavni učesnici svoje nove emisije za uređenje doma. U glavnim ulogama se pojavljuju dobitnica Oscara® Emma Stone, Nathan Fielder i Benny Safdie. U gostujućim ulogama se pojavljuju Barkhad Abdi, nominovan za nagradu Oscar®, Corbin Bernsen, nominovan za nagradu Emmy®, te Constance Shulman. Produkciju serije THE CURSE potpisuje A24, dok su njeni kreatori i izvršni producenti Benny Safdie i Nathan Fielder, koji je također i režiser serije. Palicu izvršnog producenta drži i Emma Stone, rame uz rame s Daveom McCaryjem i Ali Herting, ispred njihove produkcijske kuće Fruit Tree. I Josh Safdie je izvršni producent serije. The Curse na SkyShowtime platformu također stiže u 2024.

The Family Stallone

Datum početka emitovanja: 2. oktobar

Nakon što je odglumio neke od najlegendarnijih likova u istoriji kinematografije, Sylvester Stallone – trostruko nominovani za nagradu Oscar® – spreman je kamerama dati pristup onoj ulozi koju smatra najvećom svog života: ulozi tate. Ova nova serija, u kojoj glavne uloge glume tri Stalloneove kćerke, supruga i on, nudi mjesto za stolom jedne od najpoznatijih holivudskih porodica.

The Super Mario Bros. Movie

Datum početka emitovanja: 5. novembar

Iz studija koji nam donosi animirane hitove poput Despicable Me i Sing stiže najnovija urnebesna avantura zasnovana na svjetski poznatoj franšizi Nintendo video-igara s brkatim vodoinstalaterom Mariom i njegovim bratom dugajlijom, Luigijem, kao glavnim likovima na zadatku da spasu princezu Breskvicu od zlikovca Bowsera. Glasove posuđuju dobitnica nagrade Golden Globe Anya-Taylor Joy, te majstori komedije Chris Pratt i Charlie Day.

Transformers: Rise of the Beasts

Stiže u decembru

Transformers: Rise of the Beasts gledaoce odvodi na avanturu iz ’90-ih s Autobotima po cijelom svijetu i predstavlja jednu čitavu novu klasu Transformersa – Maximals – koji im se pridružuju kao saveznici u bitci za Zemlju koja je u toku. Režiju potpisuje Steven Caple Jr., dok se u glavnim ulogama pojavljuju Anthony Ramos i Dominique Fishback.

Ostavite komentar