Školarci u avanturi “Jumanji 2” se pretvaraju u likove

Nastavak Jumanji avanture donosi uzbudljivu priču o srednjoškolcima koji se pretvaraju u odrasle likove nakon što pronađu staru igricu u školskom podrumu. Međutim, tinejdžeri u filmu “Jumanji: Welcome to the jungle” moraju ne samo igrati, već i preživjeti Jumanji svijet.

Radnja filma počinje kada načelnik škole uputi četiri tinejdžera da očiste školski podrum, gdje oni pronalaze videoigricu Jumanji. Nakon što su izabrali likove i pritisnuli “start”, svi su bukvalno usisani u igricu, baš kao i u prvom dijelu filma. Međutim, ovaj put školarci su zarobljeni u tijelima glavnih likova igrice koje glume Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black i Missi Pyle.

Popularni pjevač Nick Jonas pojavljuje se u uzbudljivom traileru “Jumanji 2”, ali još nije poznata njegova uloga u filmu.

Prvi dio filma Jumanji, u kojem glumi legendarni Robin Williams, snimljen je 1995. godine. U prvom dijelu grupa tinejdžera, igrajući magičnu igricu, otkriva čovjeka koji je decenijama zarobljen u igri i koji se može izvući iz opasnosti samo ukoliko se igra završi do kraja.

Priču o Jumanji igrici prvi put je napisao Chris van Allsburg u dječijoj knjizi istog imena 1981. godine. Prvi dio filma Jumanji baziran je na avanturi iz 80-ih godina, dok drugi nema neke velike povezanosti.

“Jumanji: Welcome to the jungle” režirao je Jake Kasdan, a film stiže u kina 20. decembra.

Pogledajte trailer: