Sin glumca Richard Dreyfuss-a: Kevin Spacey me spopao kada sam imao 18 godina

Sin oskarovca Richard Dreyfuss-a, Harry Dreyfuss iznio je nove optužbe za seksualno uznemiravanje protiv glumca Kevin Spaceya. On tvrdi da ga je Spaceys spopadao 2008. godine, kada je imao 18 godina, i to dok je njegov otac bio prisutan i istoj prostoriji.

“Sada mi je jasno koliko je važno da se i ja oglasim zajedno sa ljudiima koji zahtijevaju bolji svijet. Svijet u kome moćnim mušakrcima neće biti dozvoljeno da rade takve stvari, ili nešto mnogo gore, i da se osjećaju potpuno bezbijedno”, napisao je mlađi Dreyfuss za Buzzfeed.

Incident se dogodio kada su se otac i sin Dreyfuss nalazili u stanu Spaceya u Londonu, gdje se održavala privatna proba.

Prema navodima sina Speceyevi suptilni nagovještaji pretvorili su se u otovreno i krajnje neprikladno dodirivanje. Najgore se osjetio kada ga je stariji glumac “prikovao” za kauč i stegao mu butinu.

“Nekih 20-ak sekundi, Kevin je ‘puzao’ svojom rukom ka mojim preponama. Nisam znao šta da radim. Onda je završio svoje ‘putovanje’ i tada me je imao ‘u šaci’. Prestao sam da čitam scenario. Oči su mi bile iskolačene. Podigao sam ruku i suprotstavio mu se. Pogledao sam ga u oči. Klimnuo sam glavom i pokušao da ga upozorim, ali tako da to ne vidi moj otac koji je čitao svoj tekst.”

“Tada sam mislio da time pokušavam da zaštitim sve. Štitio sam karijeru moga oca. Štitio sam Kevina, koga bi otac sigurno pokušao da udari. Štitio sam i sebe, jer sam mislio da ću jednoga dana željeti da radim sa tim čovjekom. Kevin na to nije odreagovao i ruka mu je i dalje bila dole.”

Tokom narednih godina, u susretima sa Kevinom, Hari je, kako i sam priznaje, ovaj događaj tretirao kao šalu. Nije ništa govorio ocu, ali jeste nekima od svojih prijatelja.

Cijeli slučaj počeo je da shvata ozbiljno tek nedavno, kada je lavina optužbi za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje moćnih ljudi iz filmske industrije počela da se širi Holivudom. Tada je shvatio da je taj “manji” incident, u stvari, nešto mnogo gore.