Sin Boba Marleyja svira na 10. Demofestu!

Ky-Mani Marley, jamajkanski reggae i hip hop muzičar, sin legendarnog Boba Marleyja, nastupiće sa svojim bendom na desetom Demofestu.

Deseti Demofest će se ove godine održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a pored Ky-Manija Marleyja do sada potvrđeni izvođači su Marky Ramone, Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, Freemasons, Funkerman, a tu je i lokalna podrška bendova Sopot, Shanghai Street Fight.

Njegov nastup bit će u petak 21. jula, druge festivalske večeri, kada će predstaviti svoje posljednje studijsko izdanje.

Ky-Mani je Rođen u zemlji reggae muzike, Ky-Mani se u ranom djetinjstvu seli u Majami i posvećuje sportu. Rastao je nesvjestan talenta koji je naslijedio od oca, a majka je bila ta koja ga je okrenula prema muzici.

1996. godine izdaje album Like Father Like Son, dok u 21. godini sarađuje sa hip hop muzičarem Pras iz grupe The Fugees i gostuje na obradi kultne pjesme Electric Avenue, koju u originalu izvodi Eddy Grant.

Drugi album objavio je 2000. godine pod nazivom The Journey, nakon čega slijede Many More Roads (2001) i Milestone (2004). Okušao se i na filmu, pa je 2002. godine glumio Kassa u filmu One Love. Pet godina nakon toga, Ky-Mani objavljuje album Radio.