She’ll Be Back: Nakon 25 godina Linda Hamilton u šestom nastavku “Terminatora”

Nakon više od 25 godina Linda Hamilton ponovo se vraća u svijet “Terminatora”, zajedno s Jamesom Cameronom, stvaraocem ove naučnofantastične franšize. Ekipi novog nastavka pridružit će se i Arnold Schwarzenegger.

Šesti nastavak filma, čiji datum puštanja još nije poznat, producirat će James Cameron koji je napravio prva dva nastavka, a režirat će ga Timothy Miller. Cameron i Miller su pomogli i u pisanju scenarija koji potpisuju i David Goyer, Charles Eglee i Josh Friedman. Nova priča će vratiti originalne likove, ali će ih iskoristiti i kao sredstvo za prenošenje baklje na novu generaciju.

U novom nastavku glumit će i Arnold Schwarzenegger, tako da će nastavak “Terminatora” okupiti svoj prvobitni tim – Camerona, Schwarzeneggera i Hamilton.

Hamilton je u prvom nastavku filma iz 1984. godine glumila jednu od najjačih ženskih heroina Sarah Connor. Connor je bila konobarica koju je progonio robot poslan iz budućnosti. Tada je shvatila da su u budućnosti roboti preuzeli kontrolu i da je ona majka vođe čovječanstva.

Detalji novog nastavka se još uvijek kriju, ali je poznato da se radi o direktnom nastavku filma “Terminator 2: Judgment Day”, ignorišući tri nastavka koja su uslijedila.