Home / Svaštara / Sharlize Theron jedva se izvukla iz depresije zbog viška kilograma

Sharlize Theron jedva se izvukla iz depresije zbog viška kilograma

Zbog uloge u filmu “Tully” oskarovka Charlize Theron morala se udebljati 23 kilograma, ali glumica je uspjela vratiti vitku liniju.

Bilo je to jasno i na premijeri njenog posljednjeg filmskog ostvarenja u Los Angelesu na koju je Charlize došla u haljini modne kuće Dior. Međutim, prema njenim izjavama, dobro se namučila da vrati liniju.

Za potrebe filma se hranila nezdravo. Jela je najviše makarone sa sirom, dosta gaziranih napitaka, a zbog svega je prošla kroz pakao depresije. To joj je, kaže za Daily Mail bio veći izazov od kilograma i težine koju je teško nosila i podnosila.

– Prvi put u životu nisam pazila šta jedem i živjela sam na hamburgerima i krompiru, industrijskoj hrani, što je jako loše utjecalo na moju psihu. Željela sam da proživim sve kao moj lik koji igram i postala sam opsjednuta hranom – ispričala je za “Entertainment Tonight” Charlize objašnjavajući da joj je samo prve tri nedjelje bilo zabavno.

Osjećala se kao dijete u prodavnici slatkiša, konačno je mogla sve što inače ne smije, pa su je mnogi ukusi mamili. Ipak, hrana joj je brzo dosadila, a počela je i da je opsjeda.

Južnoafrička glumica se poslije “dijete” namučila da se vrati na staro. Kaže da joj je bilo potrebno godinu i po dana da se riješi viška.

– I za film Čudovište sam prošla slično, ali znate, tijelo je potpuno drugačije u 27. ili 43. godini. Sve mi je mnogo teže palo, ali sam na kraju uspjela. Bio je ovo veliki izazov za mene, u svakom smislu – objasnila je Sharlize.