Vijesti

Shakur Tupac dobija zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu

Američki reper Tupac Shakur napokon će dobiti zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu i to 26 godina nakon njegove smrti, javlja BBC.

Legendarnom reperu Tupacu Shakuru počast će biti odana tokom ceremonije zakazane 7. juna, kada će biti otkrivena njegova zvijezda na poznatoj Stazi slavnih.

Holivudska privredna kompra je za LA Times potvrdila da će reper dobiti posthumnu počast, što znači da će njegova zvijezda postat ukupno 2.758. na Stazi slavnih. Tupac je rođen u New Yorku i imao je ogroman utjecaj na hip-hop, posebno na rap scenu Zapadne obale.

Sekyiwa Shakur, sestra slavnog repera, primit će tu čast u njegovo ime, a ceremoniju će voditi radijski voditelj iz Los Angelesea Big Boy, dok će reditelj Allen Hughes i pisac Jamal Joseph održati govor.

Shakur, koji je na sceni poznat kao 2Pac, objavio je svoj prvi album 1991. godine, a nakon toga je uživao u uspjehu svojih hitova među kojima su “California Love”, “All Eyez on Me”, “Changes” i “I Ain’t mad at Cha”.

Tupac je umro 13. septembra 1996. godine nakon što je ranjen s četiri hica u Las Vegasu. Imao je 25 godina.

Godine 2004. je njegov posthumno objavljeni singl “Ghetto Gospel”, koji je uključivao uzorak iz pjesme “Indian Sunset” Eltona Johna, dospio na prvo mjesto britanske liste singlova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)