Home / Svaštara / Serija o vještici Sabrini uskoro počinje sa emitovanjem na Netflix-u

Serija o vještici Sabrini uskoro počinje sa emitovanjem na Netflix-u

Popularni američki servis Netflix uskoro počinje emitirati remake serije o Sabrini, vještici tinejdžerki, uz koju su odrastale mnoge generacije.

Prije svega, važno je naglasiti kako nova serija pod nazivom “The Chilling Adventures of Sabrina” nema mnogo veze s hitom iz 90-ih godina s Melissom Joan Hart u glavnoj ulozi. Prvobitna serija bila je uglavnom komična, dok je remake urađen kao horor.

Međutim, radnja nove serije bit će zasnovana na istoj tematici kao i “Sabrina, vještica tinejdžerka”. Kako je opisano u najavi, serija donosi uzbudljivu priču o odrastanju Sabrine koja se bori da pomiri svoju dvojnu prirodu – poluvještica i polusmrtnik.

“The Chilling Adventures of Sabrina” režirao je Roberto Aguirre-Sacasa po scenariju Richarda Coylea koji u seriji ujedno glumi i svećenika Clackwooda.

U ulozi Sabrine Spellman naći će se 18-godišnja Kiernan Shipka. Njene tetke Hildu Spellman i Zeldu Spellman glume Lucy Davis i Miranda Otto. Pored njih, u seriji glume i Tati Gabrielle, Michelle Gomez, Ross Lynch, Jaz Sinclair i mnogi drugi.

Za one koji su se pitali da li će u novoj seriji biti uključen i legendarni mačak Salem, Netflix ima dobre vijesti. Salem se vraća, ali ovaj put će ga glumiti živi crni mačak.

U prvom traileru možemo vidjeti kako Sabrina u srednjoj školi proslavlja svoj rođendan te scene u kojima su prikazane seanse, čudnovato demonsko stvorenje i druge strašne stvari.

Prva epizoda “The Chilling Adventures of Sabrina” bit će prikazana 26. oktobra na Netflixu. Sve epizode traju otprilike sat vremena.

Pogledajte trailer: