Vijesti

Sergej Trifunović prvi put na sceni pozorišta u svom rodnom gradu

sergej-trifunovicNakon sarajevske publike i Mostarci su u četvrtak navečer mogli pogledati predstavu „Voz“ rađenu u produkciji „Zvezdara teatra“ iz Beograda, a koja je rediteljski debi čuvenog glumca Voje Brajovića.

Ideju o predstavi Brajović je dobio kada je pogledao film rađen prema djelu Kormaka Makartija (Cormac McCarthy) „The Sunset Limited“, koji je 2011. godine režirao slavni glumac Tomi Li Džons (Tommy Lee Jones).

Tako su Mostarci, što zbog Brajovića, što zbog svog Sergeja Trifunovića, koji igra u ovoj duodrami, pohrlili u Narodno pozorište Mostar (NPM), gdje je ova sjajna predstava i odigrana u okviru manifestacije „Mostarsko proljeće“.

Trifunović se vratio na pozorišne daske nakon sedam godina, ali i iznjedrio poseban događaj da on, kao rođeni Mostarac, prvi put igra na sceni mostarskog pozorišta, pod krovom zgrade u kojoj su se prije više od četiri decenije upoznali njegovi roditelji – otac Tomislav Toma, koji je 1970. i 1971. godine igrao u NPM-u, i majka Slobodanka Boba.

– Ja sam negdje začet u ovom pozorištu. Moj otac je upoznao moju majku tu, u Pozorišnoj kafani, i može se reći da je ovo povratak u nukleus. Jer, do sada nikad u životu nisam ovdje igrao – kazao nam je Trifunović nakon predstave.

– Osjećam se vrlo čudno i čak mislim da smo bolje odigrali predstavu u Mostaru nego u Sarajevu – naglasio je Trifunović, koji je svojom maestralnom glumačkom kreacijom oduševio publiku u svom rodnom gradu.

avaz.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)