Selena Gomez i The Weeknd raskinuli nakon skoro godinu dana veze

Popularni par Selena Gomez i The Weeknd raskinuli su nakon skoro godinu dana ljubavne veze. Selena je danas uhvaćena u Los Angelesu na ručku s bivšim momkom Justinom Biberom, a samo nekoliko sati poslije mediji su objavili kako je raskinula s Abelom Tesfayeom, poznatijim kao The Weeknd.

Njih dvoje okončali su desetomjesečnu vezu iz još nepoznatih razloga. Njihovi glasnogovornici nisu željeli ništa komentirati za medije.

Iako su prvih mjeci vješto krili kako su zajedno, Selena i Weeknd prvi put su ozvaničili njihovu vezu pojavljivanjem na crvenom tepihu Met Gale u New Yorku u maju ove godine.

Nakon toga ponovo su se u septembru pojavili na zabavi Harper Bazaara. Kako se radi o ozbiljnijoj vezi, potvrdili su kada su se preselili u luksuznu zgradu u Greenwich Villageu u New Yorku u kojoj su zajedno živjeli proteklih mjeseci.

Rijetko su u javnosti pričali o njihovom odnosu, ali su putem društvenih mreža ponekad objavljivali zajedničke fotografije. Podsjećamo, Selena je proteklih mjeseci imala težak period zbog transplatacije bubrega.