Secrets of a Marine’s Wife (2021)

Tajne žene marinca
Godina: 2021

Žanr:
Krimi / Drama

Režija:
Manu Boyer

Glavne uloge:
Sadie Calvano, Evan Roderick, Tom Stevens, Emma Johnson, Christie Burke, Matt Visser, Stephen Adekolu, Andre Anthony, Daniel Bacon, Mark Chavez, Ben Derrick …

Radnja filma:
Film “Tajne žene marinca” baziran je na istinitoj priči o 19-godišnjoj Erin Corwin (Sadie Calvano), koja je bila udata za kaplara američkog marinca Jona Corwina (Evan Roderick) i čeka njihovo prvo dijete, kada je iznenada nestala.

Erin nestanak izazvao je iscrpljujuću potragu koju su vodili porodica, prijatelji i lokalni organi za provođenje zakona u ekstremnim uslovima Nacionalnog parka Joshua Tree, sve dok njeno tijelo nije pronađeno dva mjeseca kasnije na dnu napuštenog rudnika.

Sumnje su brzo rasle u bliskoj zajednici marinaca, a stanovnici su počeli da se pitaju da li je ubica jedan od njih. U svojoj istrazi, detektivi otkrivaju prijateljstvo koje se pretvorilo u nezakonitu vezu između Erin i njenog komšije, marinca Christophera Leeja (Tom Stevens), što ih je oboje progutao i dovelo u pitanje očinstvo Erinine bebe.

Da li je to bio motiv za ubistvo? Ko je bio odgovoran? Istražitelji rade na otkrivanju odgovora na ova pitanja i otkrivanju ko je ubio Erin Corwin …