Sara Jessica Parker našla novu Samantu

Budući da je Kim Cattrall odbila da se pojavi u trećem nastavku filma “Seks i grad” te zbog toga stopirala planirano snimanje, Sara Jessica Parker, producentkinja i jedan od glavnih likova u filmu i seriji, odlučila je da joj nađe zamjenu.

Pojedine detalje o nastavku sage o četiri drugarice iz New Yorka, Sara je otkrila kod Ellen DeGeneres kojoj je ponudila da zamijeni glumicu iz Kanade.

Odustajanje Kim da igra Samantu koja joj je donijela svjetsku slavu, rastužila je fanove i ekipu koja je radila seriju i dva filma.

– Sada je period žalosti. Kada prođe taj proces, možda ćemo razmotriti da uradimo film bez Samante, a i ti bi mogla da je igraš – rekla je Sara Elen kojoj uloga na filmu “Seks i grad” ne bi bio prvi izlet u glumačke vode.

– To je tako JA. To je lik sa kojim se identifikujem. Ja sam seksi zvijer. Volim seks, često ga upražnjavam i pričam o tome – našalila se Elen.

Sara se požalila Elen da joj ponestaje načina da odgovori na vječito pitanje “Da li će biti trećeg nastavka filma”.

– Zaista ne znam šta će se desiti – izjavila je Sara.

Kim je odbila da igra Samantu nekoliko puta jer smatra da je završila sa tim dijelom svoje karijere. Ona je izričita i ne želi da se pojavi u ulozi koja joj je donijela globalnu slavu čak ni za basnoslovni honorar.

Kim je, kako kaže, sada mnogo starija, i usredsređena na druge projekte na televiziji i filmu.

Njeno NE izazvalo je veliko željenje obožavalaca kultne serije koja se prikazivala od 1998. do 2004. godine. Snimljena su dva filma 2008. i 2011. godine, a i pored loših kritika, odlično su prošli kod publike širom svijeta.