Samuel L. Jackson o filmu “La La Land”: Jedva sam pregledao prvih 20 minuta

Samuel L. Jackson, koji je član Akademije filmskih umjetnosti i nauka (AMPAS) i samim tim jedan od onih onih koji će glasati na dodjeli Oscara, kaže da je jedva odgledao prvih 20 minuta filma “La La Land“. Zanimljivo je ipak, da je film koji je osvojio rekordnih 14 nominacija za Oscara.


“Uspio sam pogledati otprilike 20 minuta filma koji se svima toliko sviđa. Mislim, volim ja Freda Astairea i Ginger Rogers”, rekao je aludirajući na film “La La Land”, ali ne želeći ga direktno imenovati.

Nije ga oduševila ni porodična drama “Manchester By The Sea” za koju je rekao da je “donekle zanimljiva priča” i da bi volio da se Casey Affleck nečemu nasmijao u filmu.

Kada je riječ o Jacksonovim favoritima svidio mu se “Moonlight“, naročito zbog načina na koji su glavni glumci Alex Hibbert, Ashton Sanders i Trevante Rhodes iznijeli svoje uloge u tri različita vremenska perioda.

“Sviđaju mi se djeca. Mahershala (Ali, nominovan za najboljeg sporednog glumca u filmu) je sjajan, ali sviđaju mi se svi koji su igrali tog lika”, rekao je Jackson.

Ne krije da je njegov favorit za najboljeg glumca Denzel Washington koji igra u filmu “Fences“.

“Mislim da niko nije uradio bolji posao od Denzela”, rekao je.