Sahranjen pjevač Chris Cornell, brojne poznate ličnosti odale počast

Američki pjevač Chris Cornell je sahranjen u Los Angelesu, gdje su mu posljednju počast odali članovi porodice i brojni prijatelji. Na sahrani su bili glumci Brad Pitt, Christian Bale i Josh Brolin, kao i pjevači Pharrell Wiliams i Courtney Love. Desetine fanova su se također okupile ispred groblja Hollywood Forever kako bi se oprostili od poznatog rokera.

Cornell je ranije ovog mjeseca izvršio samoubistvo, a tokom većeg dijela svoje karijere je bio ovisan o drogama i alkoholu te je patio o depresije.

Pepeo pedesetdvogodišnjeg pjevača je sahranjen u dijelu groblja pod nazivom “Garden of Legends” gdje se sahranjuju najveće holivudske zvijezde, uz Johnnyja Ramonea, američkog gitariste i tekstopisca.

Prisutnima su se obratili Brolin i bivši članovi Cornellovog benda, Kim Thayil, Tom Morello i Matt Cameron. Verzija pjseme “Hallelujah” Leonarda Cohena je izvedena na akustičnoj gitari.

Cornellova udovica Vicky i njihovo troje djece su bili među nekoliko stotina prisutnih na sahrani. Cornell je remiran na privatnoj ceremoniji u utorak.

Fanovima je omogućeno da posmatraju sahranu s udaljenosti, a kasnije im je dozvoljeno da posjete grob.

Cornell je pronađen mrtav u hotelskoj sobi 17. maja nakon nastupa u Detroitu. Kasnije je potvrđeno da je izvršio samoubistvo vješanjem.