Sahrana u Londonu: Ekipa iz ‘Mućki’ oprostila se od Brzog

Okupljene su na sahrani u Londonu predvodili David Jason (74), koji se proslavio ulogom Del Boya, i kći glumca, Emily Lloyd. Glumac je pokopan u LondonuMjesec dana nakon što je umro, porodica, prijatelji i kolege oprostili su se od Rogera Lloyda-Packa. Glumac, najpoznatiji po ulozi Brzog u seriji ‘Mućke’, u Januaru je umro u 70. godini od raka gušterače.

Okupljene su na sahrani u Londonu predvodili David Jason (74), koji se proslavio ulogom Del Boya, i kćer glumca, Emily Lloyd. Tijelo su dovezli u ružičastom pokopnom vozilu. Prije nego što su svi ušli u crkvu, napravljena je kratka pauza i tad je na kovčeg stavljen jedan od Rogerovih šešira. Na sahrani je bio i Nicholas Lyndhurst (52), poznat kao Rodney iz serije, ili Dave kako ga je zvao Rogerov lik. Među okupljenima je bio i glumac John Challis, koji je u seriji glumio snobovskog prodavača automobila Boyciea, kao i Sue Holderness, glumica koja je utjelovila njegovu ženu.

Roger Lloyd-Pack je u 50 godina karijere odigrao brojne filmske i kazališne serije. U jednoj od najpoznatijih serija u historiji britanske televizije glumio je od 1981. do 1991. godine, s tim da se 2003. pojavio i u posebnom božićnom specijalu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *