Ryan Reynolds donira novac od prodaje svog džina svim šankerima koji su ostali bez posla

Poznati glumac Ryan Reynolds odlučio je donirati 30 posto ukupnih prihoda od prodaje svog džina “Aviation” svim konobarima i šankerima koji su zbog pandemije koronavirusa ostali bez posla.

Nakon što su on i njegova supruga Blake Lively donirali milion dolara humanitarnim organizacijama koje brinu o ljudima koji zbog pandemije koronavirusa izgubili posao, Reynolds je odlučio još jednom pokazati empatiju i solidarnost. Naime, on je na svom Twitteru saopćio kako će 30 posto prihoda od prodaje svog džina donirati šankerima i konobarima koji trenutno nemaju posao.

Another important message from an important celebrity. Let’s spread the word not the virus. I happily nominate, @stevenpage @Sethrogen and @TerryR49776917 #PlankTheCurve #StayAtHomeSaveLives

“Moramo se zajedno boriti kako bismo savladali COVID-19 i popravili stanje u svijetu. Mislim da svi znamo da u kriznim momentima možemo da se oslonimo na popularne ličnosti, oni su ti koji nam pomažu najviše. Naravno, ispred njih su zdravstveni radnici, vatrogasci, policajci, igrači ping ponga, lutke…”, započeo je u svom stilu Reynolds.

Until May 1st, for every bottle of Aviation ordered online, we’ll donate 30% of proceeds as a tip to your bartenders – who REALLY miss you btw. Visit http://AviationGin.com/delivered #TipYourBartenders #StayHomeSaveLives

Zatim je pozvao ljude da ostanu u svojim domovima, održavaju higijenu i održavaju fizičku distancu od drugih ljudi: “Zajedno ćemo se izboriti sa ovim!”.