Rupert Grint nije siguran koliko je novca zaradio ulogom u serijalu filmova o “Harry Potteru”

Jedan od glavnih junaka serijala filmova o “Harry Potteru” Rupert Grint izjavio je u jednom intervjuu kako nije siguran koliko je novca zaradio igrajući lik Rona Weasleya u sedam nastavaka čuvenog filma.

Ruperet je imao svega 11 godina kada je počelo snimanje prvog filma o “Harry Potteru”, a ni danas nakon više od 15 godina ne može tačno reći koliko novca mu je donijela uloga člana čuvene družine.

-Zapravo nemam pojma koliko novca imam. Ne bih mogao ni da nagađam čak. Ne motiviše me to previše. Da, udobno mi je i to je dobra stvar u vezi sa tim valjda. Drago mi je što je taj novac tu, ali nisam mnogo fokusiran na to- izjavio je Grint.

On je dodao kako još uvijek nije svjestan velike slave koja ih je zadesila, tvrdeći kako je zajedno sa Danielom Radcliffeom i Emmaom Watson u jednom trenutku pomislio kao da žive u pravoj bajci, budući da je svakim narednim filmom njihova popularnost bila sve veća.

-Borim se da se sjetim života prije slave. Mislim da sam se izgubio usput. Nekada samo želiš da odeš na roštilj. Imao sam taj osjećaj da propuštam normalne stvari- rekao je glumac.

Rupert je dodao kako su ih nakon velikog uspjeha menadžeri obasipali ogromnim svotama novca kojih tada, kao ni danas nije svjestan u potpunosti. Ipak, prema nekim informacijama koje su “ispilivale” iza vrata produkcije, Rupert je na svom računu skupio blizu 30 miliona funti.