Rosario Dawson otkriva da je seksualno zlostavljana: “Bila sam silovana i odbačena kao dijete”

Rosario Dawson je stala pored žrtava seksualnog zlostavljanja u pokretu #MeToo i pokazala podršku inicijativi Time’s Up kako bi zaustavila uznemiravanje na radnim mjestima u industrijama.

Ranije ovog mjeseca, na primjer, glumica je izrazila svoju podršku na dodjeli “Golden Globe-a” , gdje su glumci i glumice pokušali poslati poruku zbog seksualnog uznemiravanja nošenjem crne boje.

Ona sada otkriva zašto ustanak protiv seksualnih zlostavljača ima nešto lično sa njom: ona je bila žrtva seksulanog zlostavljanja.

Zvijezda “The Rent-a” se obratila feminističkom podcastu “Morado Lensu” 17. januara o uznemirujućem iskustvu koje je preživjela u mladosti i kako je utjecala na njenu budućnost: “Silovana sam i zlostavljana kao dijete, tako da, svijet je bio takav za mene od kada sam bila dijete”, otkrila je voditeljkama Cindy Rodriguez i Natalie Farfan. “Dakle, kada sam vidjela da se to događa na radnom mjestu, to nije bilo ništa strano za mene. Bilo je to, pa, to se čak desil i u porodici. Desilo se sa ljudima koji bi trebali da brinu o tebi dok ste dijete”.