Roman Polanski pod istragom LAPD-a zbog seksualnog zlostavljanja 10-godišnjakinje

Roman Polanski je pod istragom LAPD-a zbog novih sumnji o seksualnom napadu.


Umjetnica Marianne Barnard rekla je da je Polanski zlostavljao 1975.godine tokom fotografisanja u Malibu-u,u Kaliforniji kada je imala 10 godina.
“Kada sam imala 10 godina,Roman Polanski me je fotografisao golu u krzenom kaputu na državnoj plaži u Malibu-u.Vjerujem da je moja majka organizovala susret”,rekla je ona.

“Nakon što se to dogodilo,nikome nišsta nisam rekla.Voljela bih da sam bila dovoljno hrabra da progovorim,kažem prijateljima,njihovm roditeljima ili nastavnici.Moćda da sam progovorila,druge djevojke ne bih doživjele napad od Polanskog (osuđenog silovatelja).To je strašno sječanje”.

Ona je dodala da će protjerivanje sa Akademije biti “mala posljedica za njega s obzirom na njegove zločine i veliku količinu štete koju je nanio meni i drugim žrtvama.
LAPD je rekao za Los Angeles Times da neče moći da krivično gone Polanskog zbog togas što je tužba zastarjela,al da može pomoći u procesuiranju drugis slučajeva.
Polanski se izjasnio krivim za drogiranje i silovanje 13-godišnjeg modela, Samantha Gailey, tokom slikanja za magazin Vogue 1978. godine.