Početna / Recenzije / RoboCop (2014) (recenzija)

RoboCop (2014) (recenzija)

RoboCop je film koji nam apsolutno nije trebao.
Doduše, ima tu pokoji efekat koji bi nam možda mogao biti zanimljiv, ali sve ostalo je već viđeno i totalno nezanimljivo.
Glavni junak ovog filma je takav vrsta junaka da niko živi ne bi poželio da bude kao on. A kakav je to junak kad niko živi ne bi poželio da bude kao on ?

Naime, dobro to izgleda kad on ima super super odijelo sa susper super oružjem, i super super je zajeban tip, ali kada su nam prikazali da je od cijela insana, koji je nekada bio, ostalo samo dio glave, pluća i srce?, onda stvarno nisam poželio da budem takav heroj.

Sad bi on, kako je red, želio da ide kod svoje žene i djeteta, međutim lik koji je uspio da vidi šta je od njega ostalo nakon eksplozije bombe u njegovom automobilu, sigurno ne bi poželio da se vrati ženi koju više ne može osjetiti ninakakav način, a mogme ni ona njega.
Međutim, u filmu se on svakako vraća, jer mora da se ispuni i ta forma filma, taj bračni element, ili kako ga već zovu…

RoboCop je naprosto takva vrsta filma da se čovjek mora zapitati: šta ja radim ovdje i koji me đavo natjerao da idem da gledam ovo ?

Oni koji nisu gledali originalnu verziju možda bi mogli da pogledaju, čisto iz radoznalosti, ostali mogu da idu dalje, jer u ovom filmu nema ništa vrijedno pažnje. Štoviše, veoma veoma brzo će biti zaboravljen…