Početna / Vijesti / Filmske vijesti / Robert Rodriguez će režirati remake filma ‘Escape From New York’

Robert Rodriguez će režirati remake filma ‘Escape From New York’

Robert Rodriguez će režirati remake akcionog trilera iz 1981. godine, ‘Escape From New York’, prenosi The Hollywood Reporter.


Ovu vijest je objavio na Twitteru John Carpenter, režiser originalnog filma, i producent planiranog remake filma.
‘Robert Rodriguez će režirati ESCAPE FROM NEW YORK. Jako sam uzbuđen zbog toga. Robert je fenomenalan!’, napisao je Carpenter.

To bi značilo da je Rodriguez postao izuzetno bitan za studio 20th Century Fox, za koji trenutno sa James Cameron-om radi na adaptaciji filma ‘Alita: Battle Angel’.
Ovaj 48-godišnji teksaški režiser uglavnom je radio nezavisna djela (kao npr. ‘Planet Terror’ i ‘Machete’), a režirao je i producirao i filmove ‘Sin City’.

Fox već deceniju planira remake filma ‘Escape From New York’, te su planirali da naprave posebnu franšizu, obzirom na uspjeh koji je ostvario remake film ‘Planet of the Apes’, i iz kojeg je nastala posebna franšiza.
Režiseri Len Wiseman, Brett Ratner i Breck Eisner prethodno su povezivani sa ovim projektom, a glumci Gerard Butler i Jeremy Renner su navodno razmatrani kao mogućnost da jedan od njih glumi antiheroja Snake Plissken-a, kojeg je 1981. godine glumio Kurt Russell u originalnom filmu, te u nastavku iz 1996. godine.

Još uvijek nije bilo nikakvog govora o mogućem datumu pojavljivanja filma u kinima, al’ znamo da sljedeći film Robert Rodriguez-a, ‘Alita: Battle Angel’ pojavljuje se u kinima u julu 2018. godine.