Robert Pattinson se pridružio Robert Eggersovom horror filmu “The Lighthouse”

Novi projekt, fantasy Horror priča postavljena u svijetu starih morskih mitova, počet će sa snimanjem u proljeće. Robert Eggerson će režirati film, to će biti režiserski nastavak njegovog “uspavanog” hita “The Witch”. Robert Pattison se pridružuje projektu u glavnoj ulozi zajedno sa Willem Dafoem.

Scenarijo su napisali Robert Eggers i Max Eggers. RT Featuresovi Rodrigo Teixeira i Lourence Sant Anna ratvili su projekat zajedno sa Robert Eggersom i rećiraju zajedno sa Parts & Laborsovim Jay Van Hoy, i Youree Henley. A24 je stekao prava na međunarodno tržište i distrubuirat će u SAD-u. New Regency (The Revenant) će takođe finansirati projekat.

“Izuzetno mi je drago što radim sa RT, A24 i Parts & Laborom ponovo. Zajedno sa New Regency-om, meni i mojim saradnicima pružaju podršku i slobodu da ovaj film napravi onako kako treba. To je privilegija”, rekao je Robert Eggers.

RT Features: “Teixeira je nazvao Pattinsona” jednim od najtalentovanijih glumaca koji rade danas. Uzbuđeni smo što sarađujemo sa njim i Eggers-om, jedinim režiserom čiju jedinstvenu vizija podržavamo. Naša saradnja na The Witchu bila je besprijekorna, i radujemo se da se ponovo pridružimo našim partnerima A24, Parts & Labor, i New Regency”.

U izjavi, A24 je rekao: “veoma smo uzbuđeni da ponovo sarađuje sa Rob Eggers-om, istinskim vizionarom i jednim od velikih filmskih proizvođača njegove generacije. Ova nova skripta nas je oduševila – ona stvara potpuno jedinstven i ambiciozan univerzum i uspijeva da na neki način osjećamo strah, napetost, i ljepo u isto vreme. Jedva čekamo da radimo sa Rob-om i njegovim timom i našim partnerima u RT Features, Parts & Labor i New Regency, kako bismo pomogli da ova priča doživi”.

Said Parts & Laborov Jay Van Hoy: “Sviđa mi se što opet sastavljamo staru ekipu, ovog puta sa starim prijateljem i novim “igračem” Youree Henleyem. Kao “The Witch, ovo je prilika koja se pruža jednom u životu. ”

Pored njegovog kritičkog priznanja u Good Time, Pattinson je glumio u David & Nathan Zellnerovom “Damsel”, koji je debitovao na Sundanceu prošlog mjeseca. Nedavno je završio sci-fi triler “High Life” koji je režirao Claire Denis.