Robert Downey Jr. se vraća kao Iron Man


Robert Downey Jr. spreman je još jednom obući svoje metalno odijelo i ponoviti ulogu Iron Mana u novom filmu “Black Widow”.

Downey je posljednji put viđen u filmu “Avengers: Endgame” u kojem su umrli i Iron Man i Scarlett Johansson u ulozi Crne udovice zaustavljajući Thanosa da uništi univerzum.

Međutim, Marvelovi fanovi će imati posljednju priliku da se oproste od svog voljenog lika, jer će se Robert Downey Jr. pojaviti u novom nastavku filma “Black Widow”. Još uvijek nisu poznati detalji o ulozi ovog američkog glumca.

Downey je prošle sedmice dobio nagradu Saturn i to u kategoriji za najboljeg glumca u filmovima ili serijama naučne fantastike ili horora. Također, važno je naglasiti da je “Endgame” kući donio šest pobjeda iz 14 nominacija.

Nagrađeni su i ostali filmovi iz Marvelove franšize, a glumica Zendaya osvojila je nagradu za najbolju glumicu za svoju ulogu MJ u filmu “Spider-Man: Far From Home”.

Cate Shortland, koja je režirala dramu “Lore”, radit će na režiji novog nastavka filma “Black Widow” koji će u kina stići u maju 2020. godine.