Robert de Niro režira mjuzikl

robert-de-niroRobert De Niro iduće godine planira režirati mjuzikl “Priča iz Bronxa”, adaptaciju istoimenog filma u kojemu se ovaj glumac 1993. prvi put okušao iza kamere, piše BBC u srijedu. Radnja filma smještena je u burne šezdesete godine prošlog stoljeća, usred rasnih napetosti i organiziranog kriminala u New Yorku.

Priča je to o dječaku iz Bronxa kojega tokom odrastanja prate dvije snažne osobe, njegov otac i lokalni mafijaš, a prvobitno je nastala kao monodrama koju je napisao glumac Chazz Palminteri u razdoblju kada nije uspijevao dobiti nijednu važniju ulogu.

“S obzirom na to da mi nisu željeli dati nikakvu veću ulogu, odlučio sam je napisati sam za sebe”, rekao je svojedobno Palminteri, koji je s predstavom postigao velik uspjeh.

Nedugo nakon što se komad počeo prikazivati u New Yorku, De Niro je otkupio prava za film koji je sam režirao i u kojemu je glumio dječakova oca. Ulogu mafijaša povjerio je Palminteriju.

Mjuzikl će De Niro režirati zajedno s Jerryjem Zaksom, čija je uspješnica “Guys and Dolls” osvojila Broadway. Glazbu će potpisati Alan Menken, višestruki Oscarovac poznat po tomu što je skladao glazbu za brojne Disneyeve filmove, među kojima su “Mala sirena”, “Ljepotica i zvijer”, “Aladin” i “Pocahontas”.

Svjetska premijera mjuzikla održat će se 4. februara iduće godine u pozorištu Paper Mill Playhouse u New Jerseyu.

vijesti.ba