Robert De Niro podržao govor Meryl Streep u kojem je kritikovala Donalda Trumpa

Robert De Niro podržao je svoju kolegicu Meryl Streep i u javnom pismu pohvalio njen govor s dodjele Zlatnog globusa, u kojem je glumica kritikovala ponašanje novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

“Ono što si rekla bilo je sjajno. Ono što se moralo reći ti si objasnila na najbolji način. Veoma te poštujem zbog toga što si rekla u trenutku kada je svijet slavio tvoje uspjehe. Dijelim tvoje mišljenje o razbojnicima i siledžijama. Kad je dosta, dosta je”, napisao je De Niro.

Pismo je objavljeno u srijedu u magazinu “People”, a autentičnost poruke potvrdio je De Nirov predstavnik za medije.

“Ti, sa svojom elegancijom i inteligencijom, imaš snažan glas koji inspirira druge da progovore, što i trebaju kako bi se čuli njihovi glasovi. Mnogo je važno da SVI progovorimo”, napisao je De Niro u pismu.

Naime, Meryl Streep je na dodjeli Zlatnih globusa uručena nagrada za životno djelo Cecille B. DeMille, a ona je u svom govoru kritikovala ponašanje novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

“Srce mi se slomilo kad sam to vidjela, još uvijek taj prizor ne mogu izbaciti iz glave jer to nije bilo u filmu nego u stvarnom životu. Kada moćni koriste svoju poziciju kako bi zlostavljali ljude, svi gubimo. Nepoštivanje poziva nepoštovanje, nasilje potiče nasilje”, rekla je Streep.

De Niro i Meryl Streep su glumili zajedno u nekoliko filmova. Osim “Lovca na jelene”, bili su partneri u “Marvinovoj sobi”, “Zaljubljivanju” i filmu “First Man”.