Robbie Williams boluje od artritisa

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 21:  Robbie Williams attends The Q Awards 2013 at Grosvenor House on October 21, 2013 in London, England.  (Photo by Dave J Hogan/Getty Images)

Britanski 42-godišnji muzičar Robbie Williams otkrio je da pati od artritisa, stanja koje uzrokuje oticanje zglobova i time utieče na normalno kretanje, a kako je pjevač izuzetno pokretan za vrijeme svojih nastupa, jasno je da će bolest loše uticati na njegovo raspoloženje, energični ples ali i igranje nogometa.

“Artristis je lociran na mojim leđima i zbog toga ne mogu izvesti jednostavan šut lopte“, rekao je Williams za list Evening Standard.

Naime, veliki zabavljač i jedan od najvećih predstavnika pop rocka izabrao je pravo vrijeme otkrića svoje bolesti obzirom da je u srijedu obilježen međunarodni dan borbe protiv artritisa.

Ranije je imao problema sa ovisnošću od droge, a borio se i protiv neuroze koju je pobijedio zahvaljujući podršci porodice. Williams je otac dvoje djece i suprug glumice Ayde Field, koji su upotpunili i dali smisao njegovom životu.