mix

Rihanna kritikovala kompanije koje koriste transrodne osobe kao “marketinški alat”

Američka pjveačica Rihanna kritikovala je kompanije koje u reklamama ističu transrodne osobe jer, kako je naglasila, oni nisu marketinški alat. Ova izjava uslijedila je nakon što je jedna korisnica Twittera napisala Rihanni da joj je super kampanja za Fenty Beauty, ali da s obzirom na to da slavi različitost u kampanju treba uključiti i transrodnu osobu.

“Imala sam zadovoljstvo raditi s mnogim talenovanim transrodnim ženama, ali ne radim audicije za transrodne osobe. Također, ne radim ni audicije za straight ili netransrodne žene! Poštujem sve žene, a to jesu li trans ili ne, nije moja stvar”, poručila je Rihanna. Istakla je da je to lična stvar i da poštuje to što je nekim transrodnim ženama lako pričati o tome, a nekima ne.

“Mislim da nije pošteno što se transrodne osobe koriste kao alat marketinga. Prečesto vidim kako kompanije to rade transrodnim i tamnoputim ženama. Uvijek postoji to jedno mjesto u kampanji rezervirano za asa iz rukava koji je ‘drugačiji'”, napisala je popularna pjevačica.