Režiser Peter Radovich Jr. nominovan za nagradu Emmy

Američki producent i režiser hrvatskog podrijetla Peter Radovich Jr., direktor sportskog programa CBS-a i dobitnik 27 Emmya i ove je godine nominiran za prestižnu televizijsku nagradu u čak devet kategorija.
Najbolji sportski dokumentarac, najbolji sportski teaser Super Bowla, koji je vidjelo više od 120 milijuna ljudi i najbolja sportska vijest samo su neke od kategorija u kojima je nominiran.
“Koliko sam uzbuđen zbog ovogodišnjih devet nominacija u Americi, toliko sam uzbuđen što konačno mogu pokazati svoj rad hrvatskoj publici i to u dokumentarnoj seriji Barakude koju produciram u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i reprezentacijom”, rekao je tim povodom Radovich.
Dodao je da su dokumentarci njegov najdraži žanr te izrazio nadu da će se serijal Barakude svidjeti hrvatskoj publici.
Radovich je u kategoriji najboljega sportskog dokumentarca nominiran za svoj drugi film, dok je s prvim osvojio tri Emmya. U kategoriji najboljega sportskog teasera nominiran je za remiks pjesme legendarne grupe Queen “We Will Rock You” koji je producirao zajedno s Brianom Mayem iz Queena. Za najbolju sportsku vijest nominiran je show koji je osmislio Radovich, kombinirajući legendarne vijesti ’60 minutes’ iz sportskog ugla.
Osim u tim kategorijama nominiran je i za najbolja umjetničku režiju za Super Bowl, najbolje sportsko novinarstvo za 60 Minutes-The Fall of Lance Armstrong, najbolji dugometražni prilog za 60 Minutes – Great Falls, najbolju sportsku seriju uživo za College Football, najbolja glazbenu za College Football – The Army-Navy Game te za najbolju grafičku postprodukcija za The NFL Today.
filmonizirani.blogspot.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *