Reese Witherspoon: Imam nevjerovatan talent i dosta mi je uloga supruga i nečijih djevojka

Reese Witherspoon i Nicole Kidman se nadaju da će njihova serija “Big Little Lies”, koja će se uskoro početi prikazivati na kanalu HBO, biti jedan mali korak prema velikim promjenama u Hollywoodu. Njihova želja je da žene dobijaju više uloga.

Oskarovke su izvršne producentice filma, zajedno sa Jean-Marcom Valléem (“Wild”), Davidom E. Kelleyjem(“Ally McBeal”) i Brunom Papandrea (“Gone Girl”).

Serija se temelji na istoimenom romanu Liane Moriarty, a fokus je na grupi majki iz Montereya čija se prošlost i budućnost isprepliću, uz misteriju ubistva. U seriji glume i Shailene Woodley i Zoe Kravitz.

“Zadivljujući dio je bio kopati duboko u živote žena. Nije to bilo o dobrim ili lošim karakteristikama, scenarij je pokazao svaki spektar i svaku boju ženskih života”, kazala je Witherspoon.

Kidman je kazala da je priča jedna od onih u kojoj žene podržavaju jedne druge, što ja za nju i Witherspoon bilo jako važno.

“Jako sam strastvena kada je produkcija u pitanju jer se stvari moraju mijenjati. Vrijeme je da u filmu viđamo žene onakve kakve jesu. Osjećam se kao žena nevjerovatnog talenta koja konstatno glumi supruge i nečije djevojke. Dosta mi je toga”, kazala je Witherspoon.

Kidman je kazala da se vrlo rijetko dešava da su svi željeli priliku za jednu od pet uloga u seriji.

“Big Little Lies” premijerno će biti prikazana 19. februara na HBO-u.