Razvode se Ben Stiller i Christine Taylor

Američki glumac Ben Stiller i američka glumica Christine Taylor, objavili su da se razvodne nakon gotovo dva desetljeća braka.
Par se vjenčao 2000. godine na Havaijma, a o svom razvodu su javnost obavijestili zajedničkim saopćenjem u kojem su naveli da su odluku donijeli zajedno zbog “ljubavi i poštovanja koje osjećaju jedno prema drugom”.


“Uz veliku ljubav i poštovanje jedno prema drugom, nakon 18 godina koje smo proveli kao par, odlučili smo da se razvedemo. Naš prioritet je da odgajamo našu djecu i budemo posvećeni rodeitelji i najbliži prijatelji. Molimo medije da poštuju našu privatnost”, navodi se u saopćenju.

Stiller (51) i Taylor (45) su glumili zajedno u nekoliko filmova kao sto su “Dodgeball: A True Underdog Story”, dva filma “Zoolander” i “Tropic Thunder”.

Upoznali su se tokom snimanja serije “Heat Vision And Jack” 1999. godine, a vjenčali su se godinu dana kasnije. Imaju dvoje djece, kćerku Ellu Oliviju (15) i sina Quinlina Dempseyja (12).

Par je ranije izjavljivao da je ključ njihovog sretnog braka njihov smisao za humor, kao i povezanost koja je rezultat zajedničkog rada.

U oktobru je Stiller otkrio da je pobijedio rak prostate 2014. godine.