Rasplet ili zaplet u slučaju ubistva pjevačice Jelene Krsmanović – Marjanović

Muž ubijene pjevačice Jelene, Zoran Marjanović ponovo je uhapšen 15. septembra i odveden u pritvor na ponovno ispitivanje zbog novonastalih dokaza, koji ga terete da je on počinio ubistvo.

I ako je i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Sada mu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović je 16. septembra na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i kćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno tjelo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje kojim je Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči, određen pritvor samo iz jednog od dva razloga zbog kojih je tužilaštvo tražilo njegovo pritvaranje.

Tužilaštvo se žalilo jer sudija za prethodni postupak nije uvažio naš prijedlog o određivanju pritvora i zbog razloga uznemiranja javnosti – precizirala je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Marjanoviću je pritvor određen samo zbog razloga postojanaja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na okrivljene i svjedoke.

Žalbu na rješenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora, za sada su, uložila i dvojica od pet advokata koje je angažovao Marjanović.

Kako je ranije rekao jedan od Marjanovićevih branilaca advokat Veljko Delibašić, žalbom se osporava pritvor jer je Više javno tužilaštvo predložilo određivanje kako ne bi uticao na saokrivljene i svjedoke koje nije imenovalo, podsjećajući da je u ovom slučaju Marjanović jedini okrivljeni.

O žalbama će odlučivati krivično vanpretresno vjeće Višeg suda u Beogradu, kada isteknu rokovi za ulaganje žalbi.