Home / Vijesti / Box Office / ‘Rampage’ najgledaniji film u kinima protekli vikend

‘Rampage’ najgledaniji film u kinima protekli vikend

Na prvu se činilo da će film ‘A Quiet Place‘ da ponovi uspjeh od prošlog vikenda i bude najglednaiji film u američkim kinima, to se ipak nije desilo, te je prvu poziciju zauzeo novi film Dwayne Johnsona, ‘Rampage‘, sa zaradom od 34,5 miliona dolara.
Zarada filma je mnogo bolja u ostatku sviejta, te je uspio da zaradi 114,1 milon dolara, čime se njegova ukupna zarada tokom prvog vikenda popela na 146 miliona dolara.

Budžet filma iznosio je 120 miliona dolara.
Režirao ga je Brad Peyton, a glavne uloge igraju Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman, Jake Lacy, Joe Manganiello, i Jeffrey Dean Morgan.

A Quiet Place‘ je pao na drugu poziciju sa 32,6 miliona dolara. Do sada je u američkim kinima zaradio 99,6 miliona dolara. Ukupno do sada širom svijeta je zaradio 151,3 miliona dolara. Obzirom da je snimanje filma koštalo samo 17 miliona dolara, tvorci ovog ostvarenja mogu da budu izuzetno zadovoljni.

Film ‘Truth or Dare‘ (Universal Pictures), zauzeo je treću poziciju sa 19 miliona dolara. U ostatku svijeta je zaradio 2,6 miliona dolara. Obzirom da je snimanje filma koštalo samo 3,5 miliona dolara, film je već uspio da ostvari odlične rezultate.
Ovaj horor/triler režirao je Jeff Wadlow, a glave uloge u filmu igraju Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Nolan Gerard Funk, Hayden Szeto, i Sophia Taylor Ali.

Steven Spielberg-ov film ‘Ready Player One‘ (Warner Bros. Pictures) bio je četvrti sa zaradom od 11,2 miliona dolara. Do sada je širom svijeta zaradio 474,8 miliona dolara, od toga 114,6 miliona u Americi, a 360,2 milona dolara u ostatku svijeta. Zvijezde filma su Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, T.J. Miller, Simon Pegg, i Mark Rylance.

Komedija ‘Blockers‘ zauzela je petu poziciju sa zaradom od 10,3 miliona dolara. Ukupno do sada širom svijeta je zaradila 52,9 miliona dolara, dok je budžet iznosio 21 milon dolara.
Film je režirao Kay Cannon, a zvijezde su Leslie Mann, Ike Barinholtz, John Cena, Kathryn Newton, Geraldine Indira Viswanathan, i Gideon Adlan.

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi protekli vikend (zarada u milionima dolara):

  1. Rampage– 34,5
  2. A Quiet Place– 32,6
  3. Truth or Dare– 19
  4. Ready Player One– 11,2
  5. Blockers– 10,3
  6. Black Panther– 5,3
  7. Isle of Dogs– 5
  8. I Can Only Imagine – 3,8
  9. Acrimony– 3,7
  10. Chappaquiddick– 3