Home / Vijesti / Filmske vijesti / Publika mrzi novi film Jennifer Lawrence, ‘Mother!’

Publika mrzi novi film Jennifer Lawrence, ‘Mother!’

Publika je potpuno razočarana novim filmom Jennifer Lawrence, ‘Mother!‘, prema navodima stranice CinemaScore, na kojoj film ima ocjenu F (loš ili najgori film).

Film ‘Mother’, režisera Darren Aronofsky, odbačen je od strane publike ali je hvaljen od strane kritičara, svorivši tako veliki jaz između mišljena kritike i publike. To je naravno rezultiralo lošom gledanošću filma koji je u prvom vikendu prikazivanja u američkim kinima uspio jedva da zaradi 7,5 miliona dolara. Budžet filma iznosio je 30 miliona dolara.

Jennifer Lawrence dobitnica je Oscara za najbolju glumicu u filmu ‘Silver Linings Playbook’ iz 2012. godine, i prije dvije godine bila je najplaćenija glumica na svijetu. Ova 27-godišnja glumica uglavnom može da bira u kakvim filmovima želi da glumi, ali postaje sve jasnije kako je njeni fanovi ne žele u horor filmovima. Naime, 2012. godine Jennifer je glumila u filmu ‘House at the End of the Street’ koji je dobio i loše kritike i bio komercijalna propast, a sada je ista sudbina zadesila i film ‘Mother!’.

CinemaScore već 40 godina bilježi reakcije publike na holivudske filmove, i smatran je pouzdanim izvorom stvarnih reakcija publike. ‘Mother!’ trenutno ima raiting F, što je najgori raiting koji može dobiti jedan film. Poređena radi, filmovi ‘American Assassin‘ i ‘IT‘ imaju raiting B+.
Drugi filmovi koji imaju raiting F između ostalih su: ‘Killing Them Softly’, ‘The Box’, ‘I Know Who Killed Me’, ‘Wolf Creek’, ‘Solaris’, i dr..
‘Mother!’ na stranici Rotten Tomatoes trenutno ima raiting 43% od ukupnih 100%. Ali u odnosu na publiku film je dobio uglavnom pozitivne kritike, dok je Jennifer Lawrence dobila pohvale za glumu, dok su neki kritičari čak film poredili sa filmom ‘Rosemary’s Baby‘.

Film ‘Mother!’ je priča o jednom paru čiji odnos biva stavljen na test, nakon što nepozvan gost dođe u njihovu kuću i poremeti njihov miran život.

Glavne uloge u filmu igraju: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson, Brian Gleeson, i dr.