Prvi izbor za domaćina dodjele Oscara bio je Dwayne Rock Johnson

Prije nego što će glumac Kevin Hart biti najavljen kao domaćin dodjele Oscara slavni Dwayne Rock Johnson tvrdi da je bio prvi izbor za voditelja dodjele ove najprestižnije filmske nagrade na svijetu, prenose svjetski mediji.

Naime, popularni Rock u srijedu je odlučio putem Twittera odgovoriti jednom fanu koji je predložio da glumac bude domaćin predstojećeg događaja.

“Bio sam prvi izbor za domaćina ove godine i moj cilj je bio da napravim najzabavniju dodjelu svih vremena. Svi smo se trudili, ali nismo se uspjeli dogovoriti zbog toga što sam snimao ‘Jumanji'”, napisao je između ostalog Dwayne Johnson na Twitteru.

Johnsonov tvit dolazi samo nekoliko dana nakon što su organizatori dodjele Oscara potvrdili da manifestacija neće imati domaćina ove godine.
Iako je Kevin Hart najavio da će biti domaćin još u decembru, ubrzo je odstupio nakon pojave kontroverzi vezanih za njegove homofobične tvitove i šale.

Naime, Hart i Johnson su dugogodišnji prijatelji, a glumili su zajedno u filmu iz 2017. godine “Jumanji: Welcome to the Jungle”.
Dodjela Oscara bit će organizirana 24. februara.