Prve reakcije na novog Aliena: Bolji je nego Prometheus

Prošlo je pet godina od kada se  Ridley Scott vratio svijetu Aliena sa filmom ‘Prometheus‘, filmom koji je najavljivan kao nešto spektakularno, što baš i nije bio slučaj. Nastavak filma koji nas uvodi u priču jednog od najboljih sf filmova ikada snimljenih, nije pretjerano oduševio publiku.


Ali sada se Ridley Scott vratio sa filmom ‘Alien: Covenant‘, filmom koji je uspio da pronađe put do publike, što nije bio slučaj sa Prometheus-om, a o kvaliteti filma svjedoče i prve pozitivne reakcije.

Film je svjetsku premijeru doživio u Londonu prije dva dana, i ljudi na socijalnim mrežama dijele svije pozitivne kritike, na oduševljenje fanova ove franšize.

Jordan Samuel je izjavio:
‘Alien: Covenant je definitivno bolji nego Prometheus, i donosi nam potrebni horor u franšizu. Smrtonosno lijep i misteriozan.’

U Prometheusu postavljeni su temelji za ovaj film, pa ako i ne volite Prometheusa onda ga bar cijenite zbog ovog filma, jer je on bio ‘nužno zlo’ koje je moralo da nas uvede u ovu priču.

Jedan od problema sa Prometheus-om, iako je dio franšize o Alienu, on i nije pretjerano imao mnogo veze sa njim. To definitivno nije slučaj sa filmom Alien: Covenant.

U filmu ‘Alien: Covenant’ glume: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Danny McBride, James Franco, Noomi Rapace, Billy Crudup i Demian Bechir.
Film je režirao Ridley Scott a u kinima širom svijeta počinje da se prikazuje od 19. maja.