Prve kritike ismijale ‘Fifty Shades Darker’

Prve kritike za film ‘Fifty Shades Darker‘ počinju da pristižu, i izgledaju jako loše, po film …

Kritičari ponovo nisu nimalo nakloni prema Christianu i Anastasiji, a prvi put su osuli paljbu i 2015. godine u filmu ‘Fifty Shades of Grey‘.

Neki od kritičara su pisali da su se glasno smijali, i to nimalo na pozitivan način …

Alonso Dralde je za The Wrap napisao kako film djeluje kao kombinacija između Hallmarka i Playboy Channela.

Geoffrey Macnab ja za The Independent napisao da je film odrpana romantična drama sa svega par transgresivnih scena, te da djeluje kao ‘sirupkasta rock muzika’.

Kritičar je napisao i kako je ‘Fifty Shades Darker’ prava muka gledati, ne zbog gotičke erotike već zbog toga što je jako loša.

John DeFore je napisao za The Hollywood Reporte’ kako su scenarista i režiser sa mnogo scena golotinje dokazali kako količina nije zamjena za hemiju.

Ali nisu svi kritčari bili previše oštri…

Guy Lodge je za Variety napisao ‘Zbog svih strukturalnih i psiholoških nedostataka, teško je ne uživati u ‘Fifty Shades Darker’ zbog njegovih lucidnih nedostataka smisla.’

Deadline takođe nije bio naklon prema filmu.

‘Možda nije u rangu filma ‘The Godfather Part II’ ili ‘Aliens’, ne bi ustvari trebao uopšte ni da se spominje zajedno sa njima u istoj rečenici, ali ‘Fifty Shades Darker’ pretendira da sebe ne shvata ozbiljno i ponudi publici ono što je došla da gleda, intenzivne scene seksa svakih 10 do 15 minuta’, napisao je Pete Hammond.