Počelo snimanje novog filma rediteljice Ines Tanović

Danas je u Sarajevu počelo snimanje novog filma rediteljice Ines Tanović – “Sin”. Riječ je o drugom igranom filmu, čiji je scenario Tanović sama napisala.

Tema filma je savremena priča o bosanskohercegovačkoj porodici koja živi u Sarajevu. Kroz priču se provlače porodični odnosi između majke, oca i dva sina, ali i o unutrašnjim problemima, kao i o Sarajevu i životnim problemima.

Jedan od sinova je usvojen te kroz film možemo vidjeti dinamiku emocija i trauma koje je to dijete proživilo i još uvijek proživljava u porodici.

Osim mladih umjetnika Dine Bajrovića i Lidije Lejle Kordić, u filmu igraju i glumci s kojima je Tanović već imala saradnju poput Uliksa Fehmijua i Emira Hadžihafizbegovića. Osim u Sarajevu, film “Sin” snimat će se i u Hrvatskoj.

Također u filmu se pored brojnih većih glumačkih imena pojavljuje i poznata sarajevska glumica Minka Muftić, te tumači ulogu nastavnice historije.

Dok u  filmu možemo vidjeti i lik Armanove nane, koju tumači Jasminka Ornela Beri, te je njoj ovo peti film koji radi sa Ines Tanović.