Prva dama Melania Trump će tokom ljeta preseliti u Bijelu kuću

Prva dama SAD-a Melania Trump i njen 11-godišnji sin Barron uskoro bi trebali preseliti u Washington, potvrđeno je iz Bijele kuće.

Melania i Barron će tokom ljeta napustiti Trump Tower u New Yorku gdje trenutno žive, a dio je to ranijeg plana da dođu u Bijelu kuću nakon što dječak završi školu.

Nekoliko izvora je prije inauguracije Donalda Trumpa tvrdilo da prva dama nije baš sretna zbog selidbe.

“Melania želi ostati u New Yorku dok njen sin ne završi školu. Ne znam da li će ikada definitivno odseliti. Ona voli svoj dom na Manhattanu i svoj samostalni život”, kazao je izvor.

Drugi izvor je kazao za People da će Melania ići u Washington kad god bude mogla.

“Melania je divna majka i to joj je najvažnija uloga”, kazao je izvor, aludirajući na to da su joj najvažniji Barron i njegovo obrazovanje.

Ipak, kritičari smatraju da Melania nije sposobna da se suoči s ulogom prve dame. Također, velikom broju Amerikanaca je problem i cijena odvojenog života koju plaćaju. Dnevna zaštita za Melaniju i Barrona košta između 127.000 i 146.000 dolara.

Više do 540.000 ljudi nedavno je potpisalo peticiju kojom su tražili da se Melania preseli u Bijelu kuću ili da sama snosi troškove osiguranja.